Társadalmi felelősségvállalás

Úgy véljük, annak, akinek van lehetősége és hosszú távú küldetése a magyar piacon, azzal kötelesség is jár. Ez a felfogás a vállalati kultúránk fontos része. A vállalathoz olyan mértékű és számosságú megkeresés érkezik, aminek maradéktalanul megfelelni akár fizikailag, akár erkölcsileg szinte lehetetlen. Ezért döntött úgy a vállalat vezetése, hogy egy kijelölt szeretetszolgálaton keresztül látja el misszióját. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az, amelyhez éves szinten több tízmillió Ft-os nagyságrendű termékadományt juttatunk el. Ezen szervezetnek adott az információs rendszere és elosztó hálózata, amin keresztül hatékonyan eléri a társadalmilag leginkább rászoruló embereket.
Ezen és egyéb kapcsolatokon keresztül az elmúlt tíz évben 200 M Ft-nyi Gyermelyi tészta, liszt és tojás jutott el az arra rászorultakhoz. Emellett rendszeresen segítjük szűkebb környezetünk egyesületeit, civil szervezeteit, kulturális és sport rendezvényeit, valamint intézményi beruházásait.
Rendszeresen részt veszünk az Adománykonvoj programban. Ennek keretében az Élelmiszerbankon keresztül folyamatosan, jelentős mennyiségű Gyermelyi termék jut el több mint 100 civil szervezethez. Ezek a szervezetek többnyire hátrányos helyzetű gyermekek számára szerveznek programokat, és biztosítanak számukra étkezést.
A fentiekkel azt a bizalmat kívánjuk megszolgálni, melyet vállalatunk több mint fél évszázados története során a magyar fogyasztóktól kapott.
Nemcsak támogatásainkon keresztül, de gazdasági tevékenységünk során is arra törekszünk, hogy a társadalom értékeit megőrizzük.
A beruházások alkalmával kiemelt figyelmet fordítunk a legjobb emissziós paraméterekkel bíró, modern berendezések beszerzésére. Ez lényeges döntési szempont volt a tésztagyári és malmi beruházás kapcsán is. Magyarország legnagyobb tojástermelőjeként európai léptékben, környezetvédelmi szempontból is korszerűnek számít trágyakezelési gyakorlatunk. A növénytermesztés során szintén hangsúlyos szerepet kap a szerves tápanyagpótlás, valamint a növényvédelem esetében a lehető legkisebb környezetterheléssel járó növényvédő szerek használata.
Törekszünk arra, hogy vállalaton kívüli beszerzéseink során – amennyiben van releváns magyar ajánlat – magyar partnerektől vásároljunk.
Legfontosabb alapanyagunk, a búza beszerzése során egy zárt, magyar integrációt működtetünk, így 250 magyar búzatermelő partnerünkön keresztül a munkavállalóink családjain túl, további több ezer magyar családnak nyújtunk biztos hátteret és felvevő piacot.
Büszkék vagyunk arra, hogy az iparági átlaghoz képest jóval alacsonyabb a fluktuáció a vállalatcsoportnál, évtizedek óta stabil csapattal dolgozunk. Megbízható, elkötelezett és szorgalmas munkavállalóink jelentik fejlődésünk alapját. Rendszeres szakmai képzésekkel törekszünk a humán versenyképesség fenntartására. Egészségmegőrző programokat, szűréseket szervezünk, az elsők között váltunk „Nemdohányzó vállalattá”.