Tésztagyártás

Egy jó tésztához három alapvető dolog szükségeltetik:
Kiváló alapanyag, kifogástalan technológia, valamint az ezt működtetni tudó emberi érték: a szakértelem.

 

A magyar gazdaasszony konyhaművészetének személyes ízeit sikerült Gyermelyen a korszerű technológiába és az igényes termelésbe átmenteni. Így nem véletlen, hogy a Gyermelyi tészta Magyarország piacvezető márkája. E megtisztelő fogyasztói bizalmat tükröző pozíció elérésében kiemelkedő szerepe van annak a vertikálisan felépített, a teljes termékpályát kézben tartó, minőségorientált rendszernek, melyet a Gyermelyi Vállalatcsoport üzemeltet.
Az alapanyag teljes egészében a vállalatcsoporttól származik. A búza útját a vetőmag termesztésétől kezdve felügyeljük és a zárt, minőségi követelményekre felépülő rendszernek köszönhetően kifogástalan liszt kerül a gyermelyi malmokból a tésztagyárba. A másik alapanyagot, a tojást, szintén zárt rendszerben a naposcsibétől kezdődően követjük nyomon. Az állatokat saját takarmányon neveljük, így biztosított a kiváló beltartalmú tojás, melyet szigorú és gyors válogatást követően, garantáltan frissen használunk fel a Gyermelyi tészta gyártásához.

teszta 1teszta 22

A kifogástalan technológiáról az elmúlt években átépített és európai léptékben is a legkorszerűbbek közé tartozó üzem gondoskodik. A tésztagyárban jelenleg négy korszerű, Pavan és Bühler típusú, számítógép által vezérelt gyártósoron készül a napi 150 tonna tészta. A tésztaipari liszt és a durumdara egy automata lisztkeverő üzemből, csővezetéken keresztül érkezik közvetlenül a tésztagyártó sorokra, melynek köszönhetően teljes mértékben biztosított az egyenletes minőség. A tojáslé tekintetében is hasonló a helyzet. A tojástörő üzemből, hűtött tárolást követően, frissen feltörve, csővezetéken keresztül érkezik a gyártóvonalakra. A modern tésztagyártó gépekről kikerülő tésztát automata csomagoló-berendezések csomagolják, majd vezérelt transzfer kocsik tárolják be az összesen 20.000 raklap befogadóképességű, szintén teljesen önműködő magasraktárak valamelyikébe.
A high-tech műszaki színvonal és a kiváló alapanyagok mellett fontos szerepe van a piacvezető Gyermelyi tészta minőségében az emberi tényezőnek, a több mint négy évtizedes gyártási tapasztalatnak és az eszközöket működtető szakembergárdának.

tesztagyartesztagyar5

A tésztagyár termékeinek választéka öt csoportra osztható. Két termékcsaládunkat Gyermelyi márkanéven forgalmazzuk. A legjelentősebb az összesen 23 figurátumban készülő négytojásos tészta, amely a cég hazai forgalmának meghatározó részét jelenti. A 6 formátumban, négy élen hegesztett, talpas csomagolásban kapható nyolctojásos tésztáinkat a hagyományos magyar konyha híveinek kínáljuk. Vita Pasta néven forgalmazzuk durumtésztáinkat, melyhez magunk állítjuk elő a kifogástalan durumalapanyagot. Ezt a termékcsaládunkat a mediterrán konyha kedvelőinek ajánljuk, a folyamatos termékfejlesztés eredményeképpen létrejött zöldséggel dúsított termékeinket pedig tésztasaláta készítéséhez javasoljuk. Donna Pasta néven hoztuk piacra az egytojásos tésztáinkat. Ezek gyártásához ugyanazt a prémium minőségű tésztaipari lisztet és friss tojást használjuk, mint a Gyermelyi tészta esetében, viszont a kisebb tojásszám miatt egy alacsonyabb árfekvésű, kimagasló ár-érték arányú tésztát tudunk kínálni a fogyasztóknak.

A négy formátumban elérhető tojás nélküli tésztáinkat a változó igények hívták életre, melyekkel az alacsony árú tésztákat keresőknek kívánunk korrekt terméket biztosítani.
A Gyermelyi tésztagyár számára a belföldi piac a meghatározó: a termékfejlesztés és a gyártás során elsősorban a hazai fogyasztók igényeit vesszük figyelembe. Az export azonban dinamikusan bővül, a 2017-ben megépülő tésztagyár már a külpiaci terjeszkedés érdekét szolgálja. A tésztagyár IFS Food és HACCP integrált minőségirányítási és élelmiszerbiztonsági rendszert működtet, mely garantálja az előállított termékek minőségét.

teszta 3