A lisztet szitáljuk át és adjunk hozzá egy csipet sót, majd az élesztőt, az olvasztott vajat és a reszelt citromhéjat.  Alaposan dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a tojássárgáját.  Miután megdagasztottuk a tésztát, 50 percig kelesszük langyos helyen. Ezután gyúrjuk át, formázzuk, hagyjuk egy kicsit pihenni, és süssük meg 180 fokon.

 

Hozzávalók

  • 3,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg finomliszt / rétesliszt
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 db tojás sárgája
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • fél citrom reszelt héja

 

Tippek:

  • Az élesztő legyen mindig friss.
  • Az alapanyagok legyenek mindig szobahőmérsékletűek.
  • A lisztet mindig szitáljuk át, mert így levegősebb lesz a tészta.
  • A nyújtáshoz már ne használjunk túl sok lisztet, mert megváltozik a tészta álllaga.
  • A kelesztés ideje kb. 50 perc, nem szabad a tésztát túlkeleszteni, mert a sütemény kemény lesz.

 

Kedvenc kelt tésztás receptünk az Aranygaluska.