A tésztát mindig forró sós vízben főzzük, gyakran kevergessük.

A víz mennyisége minimum hatszoros, maximum tízszeres legyen a tészta tömegéhez képest.

A tésztát megfőzni kell, nem szétfőzni!

Ezt úgy érhetjük el, ha akkor szűrjük le a tésztát, amikor jól harapható, roppan kicsit. Élvezeti értéke ekkor a legmagasabb, állaga a legjobb. Felhasználástól függően, csak leszűrjük, és azonnal fogyasztjuk, így a tészta íze fokozottan érvényesül. Esetleg bő hideg vízzel lemossuk, olajjal összekeverjük, ebben az esetben rövid ideig tárolhatjuk, és az összetapadását gátoljuk, de élvezeti értékéből veszít, lágyul.

A tésztát mindig frissen, fogyasztás előtt kell kifőzni, hogy több ízhez, élvezethez juthassunk!
Legkönnyebben elkészíthető, gyors, és nagyon elegáns ételeket, esetleg ételek kiegészítőit tálalhatjuk fel néhány perc alatt. A sült tésztáknál ügyeljünk a hőfokokra, mert ha túl alacsony csak szárad, míg ha magas ég a tészta a sütőben. Legyen optimális, és sütés közben ellenőrizzük készültségi fokát többször is, nehogy túlsüljön.

A receptekben csak hozzávetőleges időpontok vannak megadva, mivel a sütők teljesítménye, nagysága, és beállításai nem azonosak, így nem lehet pontoson megadni az adatokat ezért jobban figyelni kell.

A tészták tálalásánál törekedjünk az egyszerű szépségekre. Mivel a tészta egyszerű étel ezért nem szabad azt túlbonyolítani, mert elveszíti báját. Az anyag magában hordozza a szépséget! Ha lehet pici friss fűszerrel, sajttal, olajjal, vagy fűszerolajjal díszíthetjük tálaláskor, mert ekkor csak adunk hozzá!