Hírek, újdonságok

Új növénytermesztési központot adott át a cég

Szomor-Somodorpuszta, 2016. június 16. - Több évtizedes fejlődés újabb lépcsőfokához érkezett a tisztán magyar tulajdonú Gyermelyi Vállalatcsoport, amely csütörtökön adta át legújabb növénytermesztési központját. Az 1,6 milliárd forintos, egy év alatt tető alá hozott beruházás hozzásegíti a céget ahhoz, hogy korszerű és hatékony módon intézze mintegy 8700 hektárnyi szántóterületén a termelést.

Ha a Gyermelyi nevét meghallják az emberek, a legtöbben a tésztára asszociálnak. Mások azonban tudják, hogy a Gyermelyi Zrt. két korszerű malmot is működtet, a szakmabeliek pedig azzal is tisztában vannak, hogy cégünk az ország legnagyobb tojástermelője is egyben – vezette fel a társaság bemutatóját az eseményen Tóth Béla. A Gyermelyi Zrt. igazgatója bemutatta a vállalkozás elmúlt évtizedeit, és kifejtette: a Gyermelyit mindenkor a fejlődés, a továbblépés igénye jellemezte. Jelenleg a vállalat mintegy 8700 hektáron végez növénytermesztési tevékenységet, ez pedig indokolttá tette egy új, korszerű központ létrehozását.

Hozzátette: a cégnek nagytudású növénytermesztési munkatársakra és jól képzett traktorosokra egyaránt szüksége van. A központ megfelelő munkakörnyezetet kínál számukra.

Nem a semmiből keletkeznek a nagy dolgok, a tradíciók és a kitartó munka meghozza gyümölcsét – jelentette ki az eseményen Dr. Völner Pál. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Komárom-Esztergom megye országgyűlési képviselője elmondta: a rendszerváltás után sok termelőszövetkezetnek nem sikerült egyről a kettőre jutnia, sőt, megmaradnia sem. A Gyermelyi története, és folyamatos sikere jó példa arra, hogy „így is lehetett volna”. A vidék megtartó erejéről a térségben nem lehetne beszélni, ha nem volna a Gyermelyi – fogalmazott az államtitkár.

Nagy öröm számomra, hogy újra itt lehetek azt követően, hogy nem is olyan rég egy korszerű malmot adtunk át itt Gyermelyen – mondta el a rendezvényen megtartott köszöntőbeszédében Dr. Fazekas Sándor. A földművelésügyi miniszter kijelentette: az 1,6 milliárd forintból megvalósított fejlesztés egyben Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdasági beruházása is az idei esztendőben. A Gyermelyi fejlesztése jól illeszkedik a kormány agrárfilozófiájába is, amely a magasabb hozzáadott értéket, és a korszerű technológiai színvonal megteremtését tűzi ki célul. Ennek a törekvésnek már látszanak a jelei: az elmúlt években úgy tudott növekedni a mezőgazdaság termelése, hogy közben mintegy 30 ezer új munkahely jött létre az agráriumban.

Fazekas Sándor megjegyezte: a Gyermelyi Zrt. működése is ezt példázza, a termelés- és piacszervezés hatékonysága, jól átgondolt beruházások jellemzik a céget.

A miniszter szerint a cél a termelés volumenének növelése, amely több munkahelyet is eredményez, korszerűbb technológia mellett. Erre jó példa a Gyermelyi beruházása is – fogalmazott a miniszter, aki gratulált a társaságnak az elért eredményeihez.