Hírek, újdonságok

Az ország teljes fogyasztásánál is nagyobb kapacitású tésztagyárat épített a Gyermelyi Zrt. A 7,2 milliárd forintból megvalósult beruházáshoz 2,4 milliárd forint állami támogatást kapott a ma is magyar magántulajdonban lévő, piacvezető vállalkozás.

Az új tésztagyári beruházás, melyhez egy 11.000 raklapos automata magasraktár is társult, másfél év alatt készült el. A tésztagyári komplexum automata gyártóvonalakkal, csomagolórendszerekkel, raktárakkal és azokat a gyártással összekötő önjáró targoncákkal, a ma elérhető legmodernebb és leghatékonyabb technológia beépítésével, egy európai szinten is hatékony és versenyképes méretű üzem lett.

Ezt emelte ki Pósfai Csaba gyárigazgató is a beszédében, aki a korábbinál jóval hatékonyabb energiafelhasználásról, a fajlagos kibocsátás javulásáról adott számot.

A folyamatos fejlesztések szükségességét hangsúlyozta a rendezvényen Tóth Béla, a Gyermelyi Zrt. elnöke is. „Az európai piacot céloztuk meg ezzel a fejlesztéssel, tekintettel arra, hogy a tésztagyár kapacitása önmagában nagyobb, mint a teljes magyar fogyasztás. Az elmúlt tíz évben 5%-ról 30%-ra emelkedett a Gyermelyi tészta exportja.”

Varga Mihály pénzügyminiszter köszöntőjében gratulált a Gyermelyi Vállalatcsoport vezetésének, hogy a vállalt beruházást sikerült a tervezett időben és minőségben elvégezni.  A miniszter kifejtette, hogy a beruházások finanszírozása mellett az ezt megszervező és lebonyolító szakmai háttér elengedhetetlen az ilyen nagyságrendű beruházásoknál, ez pedig Gyermelyen megtalálható.

 „A Gyermelyi márka egy maghatározó piaci szereplőt jelent. Egy olyan magyar vállalatot, aki mögött van minőség és teljesítmény.” – emelte ki a miniszter.