Receptek





Padlizsános tésztasaláta

Padlizsános tésztasaláta


( 1 Szavazat ) 

Feltöltve: 2014. október 06.

Feltöltötte: gyermelyi

Típus: Vegetáriánus

Kategória: Előétel

Hozzávalók


20 dkg Vita Pasta - Zöldséges Orsó, 40 dkg padlizsán, 2 fej lilahagyma, 16 szem koktél paradicsom, 12-12 szem olajbogyó, 2 db kápia paprika, 2 dl görög joghurt, 2 db citrom, 1 dl olívaolaj, 10 dkg aprólevelű salátakeverék, só, darált bors, Olaj a sütéshez

Elkészítés

Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket.
A padlizsánt hosszában négyfele vágjuk, majd a darabokat vékonyra szeleteljük. Sózzuk és pihentetjük 20 percet.
Amikor levet engedett leitatjuk, és bő forró olajban, több részletben aranyszínűre sütjük. Papírra téve leitatjuk.
A tésztát bő lobogó vízben megfőzzük, majd lemossuk.
A paprikát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát vékonyra szeleteljük.
Az olajbogyókat félbe a kis paradicsomokat negyedbe vágjuk.
Összekeverjük a joghurtot reszelt citromhéjjal. És a kinyomott levével.
Keverő tálba tesszük a tésztát, hozzáadjuk a zöldségeket, sót, borsot, és összeforgatjuk, majd a sült padlizsánt és a citromos joghurtot is hozzákeverjük. Pihentetjük 30-40 percet.
Tálaláskor kíméletesen beleforgatjuk az olívaolajt és az apró salátaleveleket, majd tányérra rendezzük.