Receptek





Kolbászos tészta bevert tojással

Kolbászos tészta bevert tojással


( 3 Szavazat ) 

Feltöltve: 2014. október 06.

Feltöltötte: gyermelyi

Típus: Haladóknak

Kategória: Főétel

Hozzávalók


50 dkg 4 tojásos - Makaróni, 20 dkg húsos szalonna, 20 dkg enyhén füstölt kolbász, 6 db zöldhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomó gorombára vágott petrezselyem, 3 dl tejszín, só, darált bors, ízlés szerint erős paprika, 4 db Gyermelyi friss tojás, pici ecet.

Elkészítés

Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket.
A szalonnát csíkokra vágjuk, a kolbászt fél karikára vagy körcikkekre.
Felteszünk a tojásfőzéshez elegendő vizet kevés ecettel forrni.
A szalonnát kis lángon kiolvasztjuk, majd rátesszük a kolbászt és enyhén összepirítjuk. Hozzáadjuk a gorombára vágott zöldhagymát, reszelt fokhagymát, erős paprikát, és 1 percet összeforgatjuk, pirítjuk. Ráöntjük a tejszínt. Amikor forr, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel és levesszük.
A tésztát lobogó forró vízbe tesszük, és kevergetve roppanósra főzzük.
Az ecetes forró vízbe beleütjük a tojásokat és 3 percet főzzük. Amikor a sárgája még jó lágy kivesszük és áttesszük sós meleg vízbe.
A kifőtt tésztát összeforgatjuk a szalonnás, kolbászos szósszal, teszünk hozzá kevés vizet a tészta főzőlevéből, hogy kellően szaftos legyen. Tányérra tesszük a tésztát és a tetejére teszünk 1-1 bevert tojást.