Receptek





Gyümölcsös mandulás tészta

Gyümölcsös mandulás tészta


( 7 Szavazat ) 

Feltöltve: 2014. október 06.

Feltöltötte: gyermelyi

Típus: Gyorsan, könnyen elkészíthető

Kategória: Desszert

Hozzávalók


25 dkg 8 tojásos - Gyufametélt, 40 dkg rikotta, 5 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 8 dkg cukor, 1 citrom, 2 dl tejföl, 6 dkg zúzott pörkölt mandula, 4 dkg mazsola, 8dkg aszalt barack, 2 db banán, sütéshez vaj vagy olaj. Mellé 20 dkg eper, 2 ek méz, citromfű, 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

A mazsolát beáztatjuk 1-2 órára, majd lecsepegtetjük. A tésztát forró, lobogó vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, leöblítjük és félretesszük kihűlni.

A tojásokat szétválasztjuk. Kikeverjük a sárgáját cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citromlevet.

Belekeverjük az áttört rikottát, a kifőtt lehűtött tésztát és a tejfölt. Hozzáadjuk a villával összetört banánt, az összevágott aszalt barackot, a mazsolát és a mandula felét. A tojásfehérjéből habot verünk, de nem túl keményet és beleforgatjuk.

Pihentetjük a tésztát 20 percet.

A megtisztított epret összevágjuk, összekeverjük a mézzel a vágott citromfűvel és citromlével, majd félretesszük.

A tésztából kis korongokat készítünk és vajon vagy olajon egy serpenyőben kisütjük. A sült korongokat leitatjuk, majd tányérra rendezzük. Megszórjuk porcukorral, a maradék mandulával és az epret mellé kanalazzuk.