Receptek





Édesköményes, hagymás tészta lazaccal, vagy más hallal

Édesköményes, hagymás tészta lazaccal, vagy más hallal


( 1 Szavazat ) 

Feltöltve: 2014. november 25.

Feltöltötte: gyermelyi

Típus: Halas

Kategória: Főétel

Hozzávalók


30 dkg DiVita - Szarvacska, 600g halfilé (4 szelet), 200g édeskömény, 150g zsenge parajlevél, 40g vaj, 0.5 dl olaj, 0.5 dl olívaolaj, 4 szál zöldhagyma, 1 fej hagyma, 1 fej lilahagyma, 1 db paradicsom, só darált bors, Tálaláshoz citrom

Elkészítés

Megtisztítjuk, és megmossuk a zöldségeket.

A hagymát, lilahagymát vékony cikkekre vágjuk, a zöldhagymát karikára.

A paradicsomot leforrázzuk, héját, és a magjait eltávolítjuk.

Az olíva olaj felén, a cikkekre vágott hagymát kíméletesen pirítjuk, amikor összeesett, rátesszük a zöldhagymát, és 2 percet tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd levesszük. Beletesszük a csíkokra vágott paradicsomot. Az olíva olaj másik felén 1-2 perc alatt megpirítjuk a darabolt édesköményt.

Közben a tésztát szokásos módon sós lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

A halat olajon ízlés szerint megsütjük, sózzuk, amikor kész rácsipegetjük a vajat.

Nagy forró serpenyőbe beletesszük a hagymás paradicsomot, elkeverjük, és rádobjuk a spenót leveleket, valamint a tésztát, és az édesköményt. Összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és tálaljuk a halszeletekkel. Mellé citromgerezdeket kínálunk.