Süssünk - főzzünk
Új hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Csak most ismerkedem
Ezt a honlapot csak most fedeztem fel. Nem vagyok egy konyhatündér. Egyik kedvenc televizíós műsorom a MESTERSZAKÁCS volt. Még nem fedeztem fel a recepteket, macerás ételeket nem csinálok. 10 évesen már tésztát gyúrtam. Köszönöm a gyermelyinek hogy ilyen nívós honlapot tart fenn. Nagyon érdekesek a receptek, biztos sok ötletet fogok innen meríteni....
Bővebben...
Írta: beckne11 hits Készült: 2010. január 09. (szombat) (9) hozzászólás
Bővebben...
Repedt tojás főzése
Ha repedt a tojás Ha a fõzésre szánt tojás héja megreped, fõzés elõtt dörzsöljük be a repedést egy félbevágott citrommal. A citromsav a résnél megalvasztja a tojásfehérjét, a tojás fõzhetõ lesz, a fehérje nem folyik ki. Ragasztás elõtt a tojást a szokásos módon mossuk meg. A megragasztott tojást kanállal óvatosan eresszük be a vízbe, nehogy további repedések keletkezzenek rajta. ...
Bővebben...
Írta: Osi hits Készült: 2010. január 09. (szombat) (13) hozzászólás
Bővebben...
Citromos ételeknél
Citrom trükk Használat elõtt a citrom felületét forró vízben mossuk meg, és csak utána szeleteljük fel. A forró vízbe mártott citrom aromája jobban érvényesül, és könnyebb a levét is kinyomni. A citromot túlmelegíteni azonban nem szabad, mert veszít C-vitamin tartalmából. Több levet ad a citrom, ha felhasználás elõtt tenyerünkkel nyomva végiggörgetjük az asztal lapján....
Bővebben...
Írta: Osi hits Készült: 2010. január 09. (szombat) (11) hozzászólás
Bővebben...
Szülinapi ebéd
Kisfiam 2. születésnapjára készülődünk. Nagy családi ebédre várjuk a vendégeket. De mi is legyen az ebéd,mit főzzek?? Valami nagyon fimonat,laktatósat kellene. Kutakodok,keresgélek,és akkor itt ez a germelyi oldal. Rengeteg különleges,jó recept. Legalább ez a teher lekerült a vállamról...
Bővebben...
Írta: encica hits Készült: 2010. január 09. (szombat) (8) hozzászólás
Bővebben...
Sószóró- összeállt só
Sószóró- összeállt só Nem áll össze a sószóróban a só, ha pár szem rizst teszünk bele....
Bővebben...
Írta: Magda0828 hits Készült: 2010. január 08. (péntek) (11) hozzászólás
Bővebben...
Zsömle felfrissítése
Nálunk sosem fogy el a zsömle Azt szoktam csinálni, hogy egy hosszú villára felszúrom és a gáz felett egy kicsit "megpirítom". Isteni finom, jobb, mint a friss! De tényleg....
Bővebben...
Írta: Barbara84 hits Készült: 2010. január 08. (péntek) (11) hozzászólás
Bővebben...
Imádok főzni
Csak még meg kellene tanuljak :D Szóval imádok főzni, csak még meg kellene tanuljak...legalábbis a párom szerint. Mindig mondogatja, hogy egy ételkritikus haja égnek állna a kajáim láttán, mivel utálok mosogatni és nem szeretek sok időt a konyhában pepecselni, ezért igyekszem hamar és lehetőleg egy edény felhasználásával elkészíteni a kajákat. Plusz ugye még hozzájön az is, hogy a kosztpénz igen szűkösre van szabva nálunk, így kénytelen vagyok abból főzni, ...
Bővebben...
Írta: escargot hits Készült: 2010. január 08. (péntek) (10) hozzászólás
Bővebben...
Ha csíp a hagyma
Mit tegyünk ha csíp a hagyma? Ha a tisztított vöröshagymát 5-10 percre hideg vízbe teszed, aprításnál nem fogja csípni a szemedet....
Bővebben...
Írta: nagianika hits Készült: 2010. január 08. (péntek) (16) hozzászólás
Bővebben...
Tészta főzése
Hogyan főzzük a tésztát? Ha nem szeretnénk, hogy a tészta összeragadjon, főzés közben tegyünk a vízbe egy csepp étolajat....
Bővebben...
Írta: nika01 hits Készült: 2010. január 08. (péntek) (6) hozzászólás
Bővebben...
Tojásfőzés
Hogyan főzzünk tojást? Ha azt akarjuk, hogy könnyen le lehessen szedni a főtt tojás héját, akkor főzés közben tegyünk a vízbe egy csipetnyi sót....
Bővebben...
Írta: nika01 hits Készült: 2010. január 08. (péntek) (15) hozzászólás
Bővebben...