Süssünk - főzzünk
Új hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Kimaradt tészta felturbózva.
Az ötletet az előző bejegyzésem után találtam ki. Tehát a kimaradt tésztát osszekavarom sonkával, sajtttal, esetleg apróra vágott szalonnával, de bátran mehet hozzá zöldborsó, kukorica is.( vagy ami éppen van otthon) Az egészet kivajazott jénaiba öntön, és ráöntöm a elvert tojásokat! Sütőben kb.20 perc alatt megsütöm:...
Bővebben...
Írta: macika27 hits Készült: 2009. december 27. (vasárnap) (36) hozzászólás
Bővebben...
kimaradt tészta felhasználása
Karácsonykor bizony előfordul, hogy többet főz az ember mint ami elfogy! De ne menjen semmi a szemétbe! Kimaradt a pörkölt mellé főzött tészta és már senkinek sem kell! A pörköltet lefagyasztjuk, de a tésztát mégsem tehetjük a fagyasztóba! Ezért gondoltam arra, hogy másnap felhasználom, de mivel nálunk a fiúk elég válogatósak és ráadásul nem eszik meg a tegnapi maradékot sem nehéz feladat elé néztem! Fogtam a megmaradt tésztát, beleöntöttem egy kivajazot...
Bővebben...
Írta: macika27 hits Készült: 2009. december 27. (vasárnap) (30) hozzászólás
Bővebben...
levesbetétként milyen tésztát használjunk
csigatészta főzése Húslevesbe általában csigatésztát szoktan befőzni. Nem tudom miért, de elég sokáig kell főzni. Van e valami főzési praktika, a főzési idő leröviditésére Tisztelt Hölgyem! Sajnos a csigatészta mérete, tömörsége, megnöveli a főzési időt. Ezt úgy nem lehet csökkenteni, hogy a tészta ne károsodjon. Picit hamarabb megfő letakarva és bő forró vízben, vagy levesben. A jóra várni kell, de megéri! Tisztelettel: Vomberg Frigyes...
Bővebben...
Írta: csengety hits Készült: 2009. december 26. (szombat) (54) hozzászólás
Bővebben...
pontok receptfeltöltésért, bejegyzésért, hozzászolásért, szavazásért
Kedves Gyermelyi! Segítségeteket szeretném kérni Töltöttem fel recepteket és most szeretném az utánuk járó pontok után megkapni az ajándékot de nem tudom hogy kell kérni Előre is köszi a segítséget Tisztelt Hölgyem! Sajnos apróbb technikai gondjaink léptek fel. A hibákat január első hetére fogjuk tudni kijavítani. Az összegyűjtött pontokat mindenki a saját profil oldalán fogja megtalálni, itt lesz lehetőség az ajándék kiválasztásra is. Tisztele...
Bővebben...
Írta: vercsi hits Készült: 2009. december 20. (vasárnap) (45) hozzászólás
Bővebben...
Hogyan főzzük a Gyermelyi tésztát?
Nemcsak kezdőknek... Nem tudom, ki hogyan szereti megfőzni a tésztát. Minden tésztafajtát másképp kell főzni. Az általános szabály, hogy bő vízben só hozzáadásával célszerű főzni... A spagetti féléket én általában al dente módra /azaz roppanósra/ főzöm, a lebbencs, a kocka és csúszaféléket kicsit jobban megfőzöm A cérnametéltet sem szoktam túl főzni. Jó lenne, ha valakinek van jó ötlete, itt leírná, hogy tanuljunk belőle... Ahány ház, annyi szok...
Bővebben...
Írta: Marita hits Készült: 2009. december 16. (szerda) (52) hozzászólás
Bővebben...
Kókusztekercs
Kókusztekercs A csokis réteghez 30 dkg daráltkeksz, 2 ek. baracklekvár, 5 dkg kakaó, 20 dkg cukor, 3 ek. víz ez csupán azért, hogy könnyebben össze lehessen állítani. Kb. 1 ujjnyíra kinyújtjuk sima felületre fektetjük. Jöhet a töltelékünk A kókuszkrémes réteghez: 10dkg vaj, 20 dkg cukor, 10dkg kókuszreszelék és 2ek. rum. Habosra keverjük a hozzávalókat és rákenjük a csokis rétegre. Az egészet szépen, óvatosan feltekerjük, letakarjuk és 1 éjsz...
Bővebben...
Írta: carla hits Készült: 2009. december 16. (szerda) (68) hozzászólás
Bővebben...
Miért szeretem a gyermelyit?
Gyermelyi.. Évek óta nélkülözhetetlen alapanyag a konyhánkban a Gyermelyi tészta. Nagyon sok változatát ismerjük. A hagyományos étrend egyik fő alkotórésze. De a modernebb keleti ízeket kedvelők körében is egyre gyakrabban szerepel Én például kínai módra, kínai fűszerekkel készített tésztasalátákat szoktam készíteni, nagyon kedvelt családom körében. A hagyományos ételek közül kiemelném a vargabélest, amit csak gyermelyi cérnácskából készítek. ...
Bővebben...
Írta: Marita hits Készült: 2009. december 15. (kedd) (54) hozzászólás
Bővebben...
Főzni tanulok
Fontosnak tartom,hogy egy nő tudjon főzni. 21 évesen elég cikinek érezném,ha nem tudnék főzni-habár manapság már nem divat az ,hogy az ember megtanuljon a konyhában sürögni,forogni...Ismerek sok olyan nőt,akik már elmúltak jócskán 30 vagy 40 évesek és még mindig az édesanyjuknál ebédel a család. Én körülbelül 15 éves korom körül kezdtem el saját magam is főzőcskézni (a nagyanyáink már ennyi idősen meg tudtak főzni egy karácsonyi menüt), akkor még a sp...
Bővebben...
Írta: vica0714 hits Készült: 2009. december 15. (kedd) (51) hozzászólás
Bővebben...
Első közös főzés a gyerkőccel.
Már most látom, hogy szakács lesz a drága :) 2 éves lehetett a kisfiam, amikor először álltunk neki a közös főzésnek. Mi más lehetett volna, amivel anya sem ég be,- a főzést éppen magába szívó- csemete előtt hát sajtos spagetti paradicsomosan meg húsosan, mert az nem maradhat ki belőle. Neki is álltunk általában ez 45 perc alatt megvan, most 3! azaz három órát készítettük a spagettit, mert a vonatok nem jól álltak a szőnyegen, a tv-ben épp valami hangos re...
Bővebben...
Írta: carla hits Készült: 2009. december 15. (kedd) (32) hozzászólás
Bővebben...
tészta imádat
Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra Nagyon szeretem a tésztákat, már többször gondoltam, hogy írok blogot és lejegyzem a legjobb, vagy éppen valamiért érdekes receptjeimet, úgy tűnik ez az oldal erre megfelelő lesz :) ...
Bővebben...
Írta: carla hits Készült: 2009. december 15. (kedd) (44) hozzászólás
Bővebben...