Szakértőnk válaszol
Dietetikus Szakács
A Gyermelyi szakértője A Gyermelyi szakértője

dietFekete Krisztina vagyok, 1994-ben végeztem dietetikusként a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskola Kar, Dietetika Szakán. Az Országos Egészségfejlesztési Intézetnél immáron kilencedik éve dolgozom, ez idő alatt elvégeztem a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Iskola, Egészségfejlesztő szakát. Vallom, hogy az étkezés öröm, tudom, hogy a helyes táplálkozásnak egészségmegőrző szerepe van, hiszem, hogy a megfelelő étkezés és a rendszeres testedzés együtt pozitívan befolyásolja életmódunkat. Munkám során az egészséges táplálkozás, az energiaegyensúly témájában szakanyagokat írok, előadásokat tartok, egészségprogramok szervezésében veszek részt, megismertetve így a lakosság különböző csoportjait a megfelelő étkezés, az egészséges életmód főbb szabályaival. Szabadidőmben szívesen sportolok, büszke vagyok hogy a maratoni távot már ötször teljesítettem.

szakacsVomberg Frigyes vagyok. Gyakorlati éveimet a Hotel Duna Inter-Continental-ban töltöttem, majd két évig ugyanitt konyhafőnök helyettes voltam. Ezután két évig Ausztriában dolgoztam a Puchberg Hotel Haus-ban, Strengbergben, konyhafőnök helyettesként. Ezt követően pedig 11 évig dolgoztam az ország 10 legjobb étterme között jegyzett budapesti Várkert Casino séfjeként. A Magyarországi Konyhafőnökök Egyesületének alapító tagja, 2007-ig elnökségi tagja voltam. 2003. óta egyéni vállalkozóként, food stilyst-ként dolgozom a reklám szakmában, mellette előadásokat, továbbképzéseket tartok, főiskolákon oktatok.

Tészta 2010-01-08 17:22:00
Létezik olyan gyermelyi tészta ami durum lisztből készült?
ercsa
Tisztelt Ercsa! Igen, Vita Pasta termékcsaládunk tagjai durum lisztből, tojás hozzáadása nélkül készülnek. A prémium kategóriás termékeknél az óriáskagyló és a pakkeri ilyen termékünk, a lasagne és fészektészta durumőrlemény mellett további 4 db tojást tartalmaznak kilógrammonként.

köszönet 2010-01-08 16:33:00
Tisztelt Vomberg úr! Csak szeretném megköszönni a tanácsát, megfogadtam! Roppanósra főzöm és nem mosom le, mióta tanácsolta és tényleg finomabb ( csak jobban kell figyelnem főzés közben, hogy időben lezárjam)
Prizma
Tisztelt Prizma! Őrülök, hogy hasznos tanácsot tudtam adni a tésztafőzéshez.

Tészta 2009-12-09 13:10:00
Én csak azt szeretném tudni hogy a gyermelyitésztából melyik nem hizlal?
Tóth Kata
Kedves Kérdező! 100 gramm 4 tojásos tészta energiatartalma általában 372 kcal, míg 8 tojásos tészta esetén – a több tojástartalom miatt –, 382 kcal. A napi átlagos energiaszükséglet, felnőtt nők esetén átlag 2000-2200 kcal, míg férfiak esetén ez 2400-2600 kcal. A gabonafélék és gabonaalapú termékek, így a tojásos tészták is az egészséges táplálkozás nélkülözhetetlen alkotóelemei. Fogyasztásuk rendszeresen ajánlott – alkalmanként 8-10 dekányi mennyiségben –, hiszen összetett szénhidrátokat, valamint egyes ásványi anyagokat (magnézium, kálium, réz-, cink, szelén) és vitaminokat (folsav, B1-, B2-, B6-vitamin-, pantoténsav, biotin és niacin) is tartalmaz. Természetesen a kalória-bevitel szempontjából nem mindegy, hogy egy zöldséges tésztát, könnyebb tavaszi tésztasalátát választ, vagy esetleg kalóriában gazdagabb feltéttel, esetleg tejszínes mártással fogyasztja. Energiaszegényebben tojásos tésztával készült ételek készíthetők gyümölcs, zöldség és zsírszegény tejtermékek felhasználásával, illetve a hozzáadott zsiradék mennyiségének csökkentésével. A kalória-bevitel szempontjából nem mindegy, hogy mákos tésztát, zöldséges tésztát vagy esetleg egy könnyebb tészta salátát választ.

Tészta minőségéről 2009-12-09 13:07:46
Én nagyon szeretem a gyermelyi tésztát csak nem tudom, hogy meg lehet-e kérdezni hogy én régóta fogyasztom a gyermelyi tésztát, de nem olyan szapora már mint régen volt és a szine nem olyan szép sárga meg nem olyan már mint régen és mi ennek az oka! Köszönnettel Kata!
Tóth Kata
Kedves Kata! Engedje meg, hogy a szakács szakértőnk helyett én válaszoljak Önnek, mert inkább a gyártáshoz, mint a gasztronómiához kötődik a felvetés. Először is köszönöm a termékeink iránti bizalmát. Alapvetően nem változtattunk semmi olyan lényeges elemben, ami a Gyermelyi márka értéke. Csak friss tojást használunk az előállításához, ez határozza meg a termék színét, ízét, ruganyosságát és a speciális liszttel együtt a "szaporaságát". A termékeket folyamatosan teszteljük értékesítés előtt laboratóriumunkban, és nem tapasztaltuk az Ön által írtakat. Sőt "szaporaság" tekintetében folyamatosan a legjobb értéket mérjük a konkurens tésztákkal való összevetésben. Amennyiben megadja elérhetőségét, szívesen tájékoztatom részletesen is. Várom jelentkezését, üdvözlettel: Káhn Norbert kereskedelmi igazgató

???/teszt 2009-11-12 12:26:37
Kedves Frici! Kérlek írjál vissza egy pár sort..... köszi üdv Zoli
koblencz