Szakértőnk válaszol
Dietetikus Szakács
A Gyermelyi szakértője A Gyermelyi szakértője

dietFekete Krisztina vagyok, 1994-ben végeztem dietetikusként a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskola Kar, Dietetika Szakán. Az Országos Egészségfejlesztési Intézetnél immáron kilencedik éve dolgozom, ez idő alatt elvégeztem a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Iskola, Egészségfejlesztő szakát. Vallom, hogy az étkezés öröm, tudom, hogy a helyes táplálkozásnak egészségmegőrző szerepe van, hiszem, hogy a megfelelő étkezés és a rendszeres testedzés együtt pozitívan befolyásolja életmódunkat. Munkám során az egészséges táplálkozás, az energiaegyensúly témájában szakanyagokat írok, előadásokat tartok, egészségprogramok szervezésében veszek részt, megismertetve így a lakosság különböző csoportjait a megfelelő étkezés, az egészséges életmód főbb szabályaival. Szabadidőmben szívesen sportolok, büszke vagyok hogy a maratoni távot már ötször teljesítettem.

szakacsVomberg Frigyes vagyok. Gyakorlati éveimet a Hotel Duna Inter-Continental-ban töltöttem, majd két évig ugyanitt konyhafőnök helyettes voltam. Ezután két évig Ausztriában dolgoztam a Puchberg Hotel Haus-ban, Strengbergben, konyhafőnök helyettesként. Ezt követően pedig 11 évig dolgoztam az ország 10 legjobb étterme között jegyzett budapesti Várkert Casino séfjeként. A Magyarországi Konyhafőnökök Egyesületének alapító tagja, 2007-ig elnökségi tagja voltam. 2003. óta egyéni vállalkozóként, food stilyst-ként dolgozom a reklám szakmában, mellette előadásokat, továbbképzéseket tartok, főiskolákon oktatok.

Tészta 2010-09-20 09:03:00
Kedves Hölgyem, A kérdésem a következő lenne: diétánál a tészta mennyiségét (100g) a főzés előtt vagy után kell mérni mert nem mindegy a súj miatt! Köszönöm válaszát.
Bodnár Ilona
Kedves Ilona! Főzés előtt kell kimérni a tészta súlyát. Tisztelettel: Gyermelyi Tészta

óriáskagyló 2010-09-16 22:10:00
Ma vásároltam óriáskagyló tésztát, de nincs hozzá receptem. Nincs véletlenül valami jó ötlete? Hogyan töltsem meg? Megsüssem töltés után vagy ne? Hogyan készíthetném el? Annyira megtetszett.....
Bodrogi Emese
Kedves Emese! A honlapunkon megtalálható receptjeink között talál óriáskagyló tésztához recepteket. üdv. Gyermelyi Tészta

A jó lasagne tészta készítése 2010-09-08 18:02:00
Nagyon szeretem a lsagne tésztát. Ezért szeretném megtudni a jó lasagne tészta receptjét és elkészítési módját Köszi: Faferi
Faferi
Kedves Faferi! A recepteknél a lasagne tésztáknál talál három általunk felrakott lasagnés receptet. Hamarosan felrakunk egy hagyományos, húsos receptet is. üdv. Gyermelyi Tészta

durumtészta 2010-06-16 13:29:00
A Gyermely családban létezik durumtészta, ha igen milyen formában?
éva
Tisztelt Éva! Igen, létezik. A Vita Pasta termékcsaládunk, a prémium termékcsaládból a Pákkeri, Óriáskagyló durumőrleményből készült termékek. Szintén a durumtésztáink közé tartózik a Fészektészta, és a Lasagne, e két termék továbbá tartalmaz kilónként 4 tojást is.

gyakorlat 2010-06-15 11:28:00
Igaz az, hogy a tésztát főzés után (a tűz lezárása után) célszerű még a főzővízben pár percig állni hagyni?
Bububu
A tésztát főzés után nem szabad a vízben tartani, mert elázik. Nem segít, ez a tésztán inkább árt, amikor roppanós leszűrjük, pár percet a szűrőben lehet pihentetni, de sokat nem.