Társadalmi felelősségvállalás

tarsfelelEgy, a környezetéért felelősen gondolkodó magyar vállalat számára nem lehet közömbös az országban jelenlévő és a gazdasági válság hatására felerősödő elszegényedés. Úgy véljük, annak, akinek van lehetősége és hosszú távú küldetése a magyar piacon, azzal kötelesség is jár. Ez a felfogás a vállalati kultúránk fontos része. A vállalathoz olyan mértékű és számosságú igény érkezik, aminek maradéktalanul megfelelni akár fizikailag, akár erkölcsileg szinte lehetetlen. Ezért döntött úgy a vállalat vezetése, hogy egy kijelölt szeretetszolgálaton keresztül látja el misszióját. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az, amelyhez éves szinten több millió Ft-os nagyságrendű termékadományt juttatunk el. Ezen szervezetnek adott az információs rendszere és elosztó hálózata, amin keresztül hatékonyan eléri a társadalmilag leginkább rászoruló embereket.

Ezen és egyéb kapcsolatokon keresztül az elmúlt tíz évben 200 M Ft-nyi Gyermelyi tészta, liszt és tojás jutott el az arra rászorultakhoz. Emellett rendszeresen segítjük szűkebb környezetünk egyesületeit, civil szervezeteit, kulturális és sport rendezvényeit, valamint intézményi beruházásait.

Rendszeresen részt veszünk a Syngenta Adománylavina programban. Ennek keretében az Élelmiszerbankon keresztül folyamatosan, jelentős mennyiségű Gyermelyi termék jut el több mint 100 civil szervezethez. Ezek a szervezetek többnyire hátrányos helyzetű gyermekek számára szerveznek programokat, és biztosítanak számukra étkezést.

A fentiekkel azt a bizalmat kívánjuk megszolgálni, melyet vállalatunk több mint fél évszázados története során a magyar fogyasztóktól kapott.

Nemcsak támogatásainkon keresztül, de gazdasági tevékenységünk során is arra törekszünk, hogy a társadalom értékeit megőrizzük.

A beruházások alkalmával kiemelt figyelmet fordítunk a legjobb emissziós paraméterekkel bíró, modern berendezések beszerzésére. Ez lényeges döntési szempont volt a tésztagyári és malmi beruházás kapcsán is. Magyarország legnagyobb tojástermelőjeként európai léptékben, környezetvédelmi szempontból is korszerűnek számít trágyakezelési gyakorlatunk. A növénytermesztés során szintén hangsúlyos szerepet kap a szerves tápanyagpótlás, valamint a növényvédelem esetében a lehető legkisebb környezetterheléssel járó növényvédő szerek használata.

Törekszünk arra, hogy vállalaton kívüli beszerzéseink során – amennyiben van releváns magyar ajánlat – magyar partnerektől vásároljunk.

Legfontosabb alapanyagunk, a búza beszerzése során egy zárt, magyar integrációt működtetünk, így 250 magyar búzatermelő partnerünkön keresztül a munkavállalóink családjain túl, további több ezer magyar családnak nyújtunk biztos hátteret és felvevő piacot.

Büszkék vagyunk arra, hogy az iparági átlaghoz képest jóval alacsonyabb a fluktuáció a vállalatcsoportnál, évtizedek óta stabil csapattal dolgozunk. Megbízható, elkötelezett és szorgalmas munkavállalóink jelentik fejlődésünk alapját. Rendszeres szakmai képzésekkel törekszünk a humán versenyképesség fenntartására. Egészségmegőrző programokat, szűréseket szervezünk, az elsők között váltunk „Nemdohányzó vállalattá”.