Balzsamecetes-céklás tésztasaláta füstölt nyelvvel

Kezdőlap / Receptek / Balzsamecetes-céklás tésztasaláta füstölt nyelvvel

Balzsamecetes-céklás tésztasaláta füstölt nyelvvel

Óra ikon 30 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 200 g Gyermelyi 4 tojásos kagyló
  • 200 g főtt füstölt nyelv
  • 100 g sült vagy főtt cékla
  • 100 g jégcsapretek
  • 100 g uborka
  • 100 g paradicsom
  • 4 szál zöldhagyma
  • 100 g zöldsaláta
  • 1 dl olívaolaj
  • só, őrölt bors
  • 2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, az uborkának kikaparjuk a magjait, és mindent vékony metéltre vágunk. A paradicsomnak eltávolítjuk a héját, kikaparjuk a magjait, és gerezdekre vágjuk. A zöldhagymát szeleteljük. Összekeverjük az olívaolajat, sót, borsot és a balzsamecetet, majd a zöldségekre öntjük. Hozzákeverjük a kifőtt tésztát, és tetszés szerinti zöldsalátára tálaljuk.

A nyelvet vékonyan a saláta tetejére szeleteljük.