Tésztagyártás

Kezdőlap / Tésztagyártás

Üzemünkben egymással kommunikáló, automatizált rendszerekkel dolgozunk. A tésztagyártó gépsorokhoz modern csomagológépek is párosulnak, hogy kielégíthessük a legkülönbözőbb csomagolási igényeket.

hero image

Egy jó tésztához három alapvető dolog szükségeltetik: kiváló alapanyag, kifogástalan technológia, valamint az ezt működtetni tudó emberi érték: a szakértelem.

Aki ellátogat hozzánk Gyermelyre, azonnal meggyőződhet róla, hogy nálunk mindhárom összetevő rendelkezésre áll. Küldetésünkként tűztük ki, hogy a magyar konyha évszázados tradícióit korszerű technológiával és összehangolt termeléssel mentsük át a mába és a jövőbe. Lelkesedésünknek, a megújulásra való törekvésünknek és a magas minőséget előtérbe helyező szemléletünknek köszönhetően mindezt Magyarország piacvezető márkájaként tehetjük. E piaci pozíció elérésében alapvető szerepe van vertikálisan felépített, a teljes termékpályát kézben tartó, minőségorientált rendszerünknek.

A búza útját a vetőmag termesztésétől kezdve felügyeljük. Ily módon kifogástalan liszt kerül a gyermelyi malmokból a tésztagyárba. A másik alapanyag, a tojás útját is egészen a naposcsibétől követjük nyomon. Az állatokat saját takarmányunkkal etetjük, így biztosítjuk, hogy tojásaink kiváló beltartalmúak legyenek. A szigorú válogatásnak köszönhetően pedig saját tojásainkat kifogástalan minőségben és garantáltan frissen használjuk fel tésztáink gyártásához.

Üzemünk európai léptékben is a legkorszerűbbek közé tartozik. A tésztagyárban számítógép által vezérelt gyártósorokon akár napi 300 tonna tészta is készülhet. A liszt és a durumdara egy automata lisztkeverő üzemből, csővezetéken keresztül érkezik közvetlenül a tésztagyártó sorokra. A tojástörő üzemből szintén csővezetéken, hűtött tárolást követően, frissen feltörve érkezik az alapanyag a gyártóvonalakra. A tésztát automata csomagoló-berendezések csomagolják, összesen 20.000 raklapnyi teljesen önműködő magasraktárral rendelkezünk.

A műszaki színvonal és a kiváló alapanyagok mellett a Gyermelyi tészta minőségében fontos szerepe van az emberi tényezőnek; több mint öt évtizedes gyártási tapasztalattal rendelkezünk, az eszközöket működtető munkatársaink kiváló szakemberek.

A tésztagyári termékeink öt csoportra oszthatóak.

A legjelentősebb az összesen 22 formátumban készülő négytojásos tészta, amely a cég hazai forgalmának meghatározó részét jelenti.

A 6 formátumban, modern, visszazárható csomagolásban kapható nyolctojásos tésztáinkat a hagyományos magyar konyha híveinek kínáljuk.

Vita Pasta néven forgalmazzuk durumtésztáinkat, melyhez szintén mi magunk állítjuk elő a durumalapanyagot. Ezen termékcsaládunkat a mediterrán konyha kedvelőinek, a zöldséggel dúsított termékeinket pedig tésztasaláta készítéséhez javasoljuk. Szintén durumalapanyagból készítjük teljes kiőrlésű Integrale termékcsaládunkat.

Donna Pasta néven hoztuk piacra az egytojásos tésztáinkat. Ezek gyártásához ugyanazt a prémium minőségű tésztaipari lisztet és friss tojást használjuk, mint a Gyermelyi tészta esetében, viszont a kisebb tojásszám miatt egy alacsonyabb árfekvésű, kimagasló ár-érték arányú tésztát tudunk kínálni a fogyasztóknak.

A négy formátumban elérhető tojás nélküli tésztáinkat a változó igények hívták életre, melyekkel az alacsony árú tésztákat keresőknek kívánunk korrekt terméket biztosítani.

A Gyermelyi tésztagyár számára a hazai piac a meghatározó: a termékfejlesztés és a gyártás során elsősorban a magyar fogyasztók igényeit vesszük figyelembe. Az export azonban dinamikusan bővül, a 2018-ban megépült tésztagyár már a külpiaci terjeszkedés érdekét szolgálja. A tésztagyár IFS Food és HACCP integrált minőségirányítási és élelmiszerbiztonsági rendszert működtet, mely garantálja az előállított termékek minőségét.