Articsókás, paradicsomos Fusilli szárított sonkával
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi Prémium Fusilli
- 4 szál zöldhagyma
- 100 g szárított sonka
- 400 g grillezett olajban eltett articsóka konzerv
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- ízlés szerint chili paprika
- 6 db friss paradicsom lehéjazva
- só
- darált bors
- 1 teáskanál gorombára vágott friss kakukkfű
Elkészítés
Az articsóka konzervet leszűrjük, az olaját felfogjuk, mert abból használunk a főzéshez is.
A hagymát gorombára vágjuk, a paradicsomokat kockára. A chili paprikákat kimagozzuk, és vékonyra összevágjuk. A félretett olajon megfuttatjuk a zöldhagymát, a fokhagymát, majd rátesszük a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és 3-4 percig összefőzzük. Beletesszük az articsóka darabokat, a chili paprikát és a kakukkfüvet.
A tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható állagú legyen, majd leszűrjük. A főző levéből teszünk egy keveset a raguba, elkeverjük, és beleforgatjuk a tésztát is.
Összefőzzük pár percig, hogy a tészta jól beigya a szaftot, majd belekeverjük az összetépkedett sonkát és tálaljuk.