Articsókás, paradicsomos Fusilli szárított sonkával

Kezdőlap / Receptek / Articsókás, paradicsomos Fusilli szárított sonkával

Articsókás, paradicsomos Fusilli szárított sonkával

Óra ikon 30 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi Prémium Fusilli
  • 4 szál zöldhagyma
  • 100 g szárított sonka
  • 400 g grillezett olajban eltett articsóka konzerv
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • ízlés szerint chili paprika
  • 6 db friss paradicsom lehéjazva
  • darált bors
  • 1 teáskanál gorombára vágott friss kakukkfű

Elkészítés

Az articsóka konzervet leszűrjük, az olaját felfogjuk, mert abból használunk a főzéshez is.
A hagymát gorombára vágjuk, a paradicsomokat kockára. A chili paprikákat kimagozzuk, és vékonyra összevágjuk. A félretett olajon megfuttatjuk a zöldhagymát, a fokhagymát, majd rátesszük a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és 3-4 percig összefőzzük. Beletesszük az articsóka darabokat, a chili paprikát és a kakukkfüvet.
A tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható állagú legyen, majd leszűrjük. A főző levéből teszünk egy keveset a raguba, elkeverjük, és beleforgatjuk a tésztát is.

Összefőzzük pár percig, hogy a tészta jól beigya a szaftot, majd belekeverjük az összetépkedett sonkát és tálaljuk.