Fehérboros, parajos, kagylós Gemelli

Kezdőlap / Receptek / Fehérboros, parajos, kagylós Gemelli

Fehérboros, parajos, kagylós Gemelli

Óra ikon 40 perc
Kanál ikon haladó

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi Prémium Gemelli
  • 400 g kagylóhús
  • 4 szál zöldhagyma
  • 0, 5 dl olívaolaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 150 g édeskömény
  • 100 g zsenge paraj
  • 1 db kezeletlen citrom
  • 3 dl tejszín

Elkészítés

Az édesköményt megtisztítjuk, félbevágjuk, torzsa részét kivágjuk, és vékonyra szeleteljük. Zöldjét és a hagymát gorombára vágjuk.
Olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk az édesköményt, és felöntjük a borral. Pároljuk 3 percig, majd beletesszük a reszelt fokhagymát, és citromhéjat. Felöntjük tejszínnel, amikor forr, beletesszük a kagylóhúst és sózzuk.
Összeforraljuk, ha szükséges citromlével ízesítjük. A tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható, inkább keményebb legyen. Leszűrjük, és öblítés nélkül a raguhoz adjuk. Összeforgatjuk, hozzáadjuk a parajleveleket, és a félretett édeskömény zöldet.

Egyet forralunk rajta, ha szükséges még ízesítjük, és tálaljuk.