Fehérboros, parajos, kagylós Gemelli
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi Prémium Gemelli
- 400 g kagylóhús
- 4 szál zöldhagyma
- 0, 5 dl olívaolaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 150 g édeskömény
- 100 g zsenge paraj
- 1 db kezeletlen citrom
- 3 dl tejszín
- só
Elkészítés
Az édesköményt megtisztítjuk, félbevágjuk, torzsa részét kivágjuk, és vékonyra szeleteljük. Zöldjét és a hagymát gorombára vágjuk.
Olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk az édesköményt, és felöntjük a borral. Pároljuk 3 percig, majd beletesszük a reszelt fokhagymát, és citromhéjat. Felöntjük tejszínnel, amikor forr, beletesszük a kagylóhúst és sózzuk.
Összeforraljuk, ha szükséges citromlével ízesítjük. A tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható, inkább keményebb legyen. Leszűrjük, és öblítés nélkül a raguhoz adjuk. Összeforgatjuk, hozzáadjuk a parajleveleket, és a félretett édeskömény zöldet.
Egyet forralunk rajta, ha szükséges még ízesítjük, és tálaljuk.