Mascarponés, zöldborsós Fusilli lazaccal

Kezdőlap / Receptek / Mascarponés, zöldborsós Fusilli lazaccal

Mascarponés, zöldborsós Fusilli lazaccal

Óra ikon 40 perc
Kanál ikon haladó

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi Prémium Fusilli
  • 0, 5 dl olaj
  • 4 szál zöldhagyma
  • 500 g lazacfilé
  • 200 g mascarpone
  • 150 g zsenge borsó
  • 1 db kezeletlen citrom
  • 50 g borsóhüvely
  • darált bors
  • friss bazsalikom

Elkészítés

A halat két ujjnyi szeletekre, a zöldhagymát gorombára vágjuk. A borsóhüvelyeket megtisztítjuk, majd 2-3 részre szeleteljük. A tésztát bő, sós lobogó vízben, harapható állagúra főzzük, a főzés vége felé hozzáadjuk a borsót is. A tészta főzőlevéből félre teszünk egy keveset, a tésztát leszűrjük, de nem öblítjük le!
Míg a tészta fő, egy nagyobb serpenyőben olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a halat és erős lángon megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a krémsajtot, a citrom reszelt héját és levét, majd a borsóhüvelyeket is. Adunk hozzá a félretett tészta főzőlevéből, jól összeforgatjuk, majd beletesszük a leszűrt tésztát a borsóval együtt.

Megszórjuk friss bazsalikommal, majd a tűzhelyen még összeforgatjuk 1-2percig és tálaljuk.