Mascarponés, zöldborsós Fusilli lazaccal

Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi Expressz Fusilli
- 0, 5 dl olaj
- 4 szál zöldhagyma
- 500 g lazacfilé
- 200 g mascarpone
- 150 g zsenge borsó
- 1 db kezeletlen citrom
- 50 g borsóhüvely
- só
- darált bors
- friss bazsalikom
Elkészítés
A halat kétujjnyi szeletekre, a zöldhagymát gorombára vágjuk.
A borsóhüvelyeket megtisztítjuk, majd 2–3 részre szeleteljük.
Egy nagyobb serpenyőben olajon megfuttatjuk a hagymát, majd
rátesszük a halat és erős lángon megsütjük. Sózzuk, borsozzuk,
rátesszük a krémsajtot, a citrom reszelt héját és levét, majd
a borsóhüvelyeket is. Közben a tésztát bő, sós vízben, a borsóval
együtt harapható állagúra főzzük. Vigyázzunk, mert ennek a tésztának
elegendő 2–3 perc főzés! A tészta főzőlevéből egy keveset
merjünk rá a ragura, és jól forgassuk össze, Végül beletesszük
a leszűrt tésztát a borsóval együtt, megszórjuk friss bazsalikommal,
majd a tűzhelyen még összeforgatjuk és tálaljuk.