Mascarponés, zöldborsós Fusilli lazaccal
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi Prémium Fusilli
- 0, 5 dl olaj
- 4 szál zöldhagyma
- 500 g lazacfilé
- 200 g mascarpone
- 150 g zsenge borsó
- 1 db kezeletlen citrom
- 50 g borsóhüvely
- só
- darált bors
- friss bazsalikom
Elkészítés
A halat két ujjnyi szeletekre, a zöldhagymát gorombára vágjuk. A borsóhüvelyeket megtisztítjuk, majd 2-3 részre szeleteljük. A tésztát bő, sós lobogó vízben, harapható állagúra főzzük, a főzés vége felé hozzáadjuk a borsót is. A tészta főzőlevéből félre teszünk egy keveset, a tésztát leszűrjük, de nem öblítjük le!
Míg a tészta fő, egy nagyobb serpenyőben olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a halat és erős lángon megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a krémsajtot, a citrom reszelt héját és levét, majd a borsóhüvelyeket is. Adunk hozzá a félretett tészta főzőlevéből, jól összeforgatjuk, majd beletesszük a leszűrt tésztát a borsóval együtt.
Megszórjuk friss bazsalikommal, majd a tűzhelyen még összeforgatjuk 1-2percig és tálaljuk.