Marhahúsos, padlizsános Rigatoni
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi Prémium Rigatoni
- 500 g darált marhahús
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 400 g kockázott paradicsom konzerv
- 2 db babérlevél
- 0, 5 dl olaj
- chili paprika
- 200 g padlizsán
- 3 szál szárzeller
- só
- darált bors
- oregánó
- ízlés szerinti reszelt sajt
Elkészítés
A hagymát finomra vágjuk, a chilit kimagozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A szárzellert megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A padlizsánt felkockázzuk, megsózzuk, és 15 perc múlva leitatjuk róla a nedvességet, majd kevés olajon megpirítjuk, és félretesszük.
Olajon a hagymát megfuttatjuk, majd a darált húst fehéredésig pirítjuk. Sózzuk,borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, a fokhagymát, majd kevés vízhozzáadásával pároljuk. Ha szükséges a vizet pótoljuk. Amikor a hús majdnem puha, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, az oregánót, a chilit és puhulásig pároljuk. Amikor elkészült belekeverjük a padlizsánt, és a szárzellert, majd adunk hozzá a tészta főzőlevéből 1-2 merőkanálnyit.
A ragu készítése közben a tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható, inkább kicsit keményebb legyen. Leszűrjük, és beletesszük a raguba.
Alaposan összeforgatjuk, és 180 fokos sütőben, vagy tűzhelyen összefőzzük, hogy a tészta a raguban készüljön el.
Ha sütőbe tesszük, megszórhatjuk a reszelt sajttal is, hogy szépen rápiruljon.Ha tűzhelyen készítjük, akkor tálaláskor szórjunk a tetejére tetszőleges reszelt sajtot.