Sok zöldséges, csicseriborsós Fusilli

Kezdőlap / Receptek / Sok zöldséges, csicseriborsós Fusilli

Sok zöldséges, csicseriborsós Fusilli

Óra ikon 50 perc
Kanál ikon haladó

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi Prémium Fusilli
  • 4 szál zöldhagyma
  • 100 g cukkini
  • 100 g padlizsán
  • 100 g vegyes színes paprika
  • 100 g főtt csicseriborsó
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 0, 5 dl olaj, 100 g gomba
  • 2 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
  • 400 g kockázott paradicsom konzerv
  • darált bors
  • ízlés szerint reszelt sajt

Elkészítés

A padlizsánt kockára vágjuk, sózzuk és félre tesszük 10 percre, majd leitatjuk. A cukkinit hosszában félbe vágjuk, kikaparjuk a magokat, majd szeleteljük. A paprikákat csíkokra vágjuk, a zöldhagymát gorombára. A gombát vékonyabb cikkekre.
Olajon 3-4 perc alatt megpirítjuk a padlizsánt, majd rátesszük a gombát, paprikákat, és a cukkinit. 4-5 percig összepirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a reszelt fokhagymát. Hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a főtt csicseriborsót és összeforraljuk. Végül beleszórjuk a zöldhagymát és petrezselymet. Ha szükséges, a tészta főzőlevéből teszünk hozzá egy keveset, amivel ismét összeforraljuk.
Eközben a tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható állagú legyen. Majd leszűrjük, és a mártásba keverjük. Összefőzzük a raguval pár percig, hogy a tészta jól felvegye a szaftot, majd tálaljuk.

Tetejére tetszőlegesen reszelt sajtot is tehetünk.