Sok zöldséges, csicseriborsós Fusilli
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi Prémium Fusilli
- 4 szál zöldhagyma
- 100 g cukkini
- 100 g padlizsán
- 100 g vegyes színes paprika
- 100 g főtt csicseriborsó
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 0, 5 dl olaj, 100 g gomba
- 2 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
- 400 g kockázott paradicsom konzerv
- só
- darált bors
- ízlés szerint reszelt sajt
Elkészítés
A padlizsánt kockára vágjuk, sózzuk és félre tesszük 10 percre, majd leitatjuk. A cukkinit hosszában félbe vágjuk, kikaparjuk a magokat, majd szeleteljük. A paprikákat csíkokra vágjuk, a zöldhagymát gorombára. A gombát vékonyabb cikkekre.
Olajon 3-4 perc alatt megpirítjuk a padlizsánt, majd rátesszük a gombát, paprikákat, és a cukkinit. 4-5 percig összepirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a reszelt fokhagymát. Hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a főtt csicseriborsót és összeforraljuk. Végül beleszórjuk a zöldhagymát és petrezselymet. Ha szükséges, a tészta főzőlevéből teszünk hozzá egy keveset, amivel ismét összeforraljuk.
Eközben a tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható állagú legyen. Majd leszűrjük, és a mártásba keverjük. Összefőzzük a raguval pár percig, hogy a tészta jól felvegye a szaftot, majd tálaljuk.
Tetejére tetszőlegesen reszelt sajtot is tehetünk.