Friss paradicsomos, sok hagymás, kapribogyós Gemelli

Kezdőlap / Receptek / Friss paradicsomos, sok hagymás, kapribogyós Gemelli

Friss paradicsomos, sok hagymás, kapribogyós Gemelli

Óra ikon 40 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi Prémium Gemelli tészta
  • 6 szál zöldhagyma
  • 100 g póréhagyma
  • 2 közepes lilahagyma
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • 200 g vegyes koktél paradicsom
  • 3 szál rozmaring
  • darált bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál gorombára vágott kapribogyó
  • ízlés szerint savanyított gyöngyhagyma
  • 3 dl tejszín

Elkészítés

A zöldhagymát gorombára, a póréhagymát vastagabb fél karikára vágjuk. A lilahagymákat vékony cikkekre, a savanyított gyöngyhagymát félbe vágjuk. A paradicsomokat negyedeljük.
Olívaolajon megfonnyasztjuk a lilahagymát, majd rátesszük a fokhagymát, majd a többi hagymát is. Elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a rozmaringot. Pároljuk 2-3 percig, majd beletesszük a paradicsomokat, a kapribogyót, és a tejszínt.
Összeforraljuk, és adunk hozzá keveset a tészta főzőlevéből is. A tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható, inkább keményebb állagú legyen.

Leszűrjük, és beletesszük a raguba, amiben készre főzzük.