Currys, kókusztejes, zöldséges Rigatoni
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi Prémium Rigatoni
- 4 szál zöldhagyma
- 150 g brokkoli rózsa
- 100 g zsenge répa
- 100 g kápia paprika
- ízlés szerint chili
- 100 g szárzeller
- 150 g kínai kel
- 8 szál zöld spárga
- só
- 1 db lime
- 3 dl kókusztej
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál curry
- ízlés szerint reszelt mozzarella
Elkészítés
A spárgákat megtisztítjuk, és 4-5 cm-es darabokra vágjuk. A brokkoli rózsákat, és a zöld spárga darabokat 2 percig sós forró vízben főzzük, majd leszűrjük.
A zsenge kis répákat kisebb darabokra vágjuk. A kápia paprikát és a megtisztított szárzellert szeleteljük. A kínai kelt felmetéljük. A chili paprikát kimagozzuk, és vékonyra vágjuk. Olajon megfuttatjuk a gorombára vágott zöldhagymát, majd rátesszük a szeletelt paprikát, a chilit, a gyömbért és a sárgarépát. Pici vizet teszünk alá, sózzuk, és 3 percig pároljuk. Megszórjuk a curryvel, elkeverjük, majd ráöntjük a kókusztejet és összeforraljuk.
Hozzáadjuk a brokkoli rózsákat, a spárga darabokat, a kínai kelt, belereszeljük a lime héját, és a levét is belenyomjuk. Ha szükséges, még utána ízesítünk és teszünk bele egy merőkanálnyi tészta főzőlevéből. A tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható, inkább keményebb állagú legyen. Leszűrjük, és öblítés nélkül a raguba keverjük. Összefőzzük, hogy a tészta a raguban készüljön el.
Tálaláskor sajtot szórunk a tetejére.Sütőben is befejezhetjük az ételt, ilyenkor 180 fokos sütőben rásütjük a sajtot.