Diós-mákos-almás édes tejföllel

Kezdőlap / Receptek / Diós-mákos-almás édes tejföllel

Diós-mákos-almás édes tejföllel

Óra ikon 100 perc
Kanál ikon haladó

Hozzávalók 4 főre

  • 300 g Gyermelyi Lasagne
  • 150 g darált mák
  • 150 g darált dió
  • 300 g alma
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 250 g cukor
  • 40 g édes morzsa
  • őrölt fahéj

Elkészítés

Felforralunk 1,2 dl vizet 80 g cukorral, és a darált mákra öntjük. Összekeverjük, teszünk hozzá őrölt fahéjat és 1 db citrom reszelt héját, majd pihentetjük. Az almákat megtisztítjuk, kimagozzuk, és vékony lapokra vágjuk. Forró citromos vízben 2-3 percig főzzük. Amikor puha, de van még tartása, leszűrjük, lehűtjük és leszárítjuk. Összekeverjük az édes morzsával és 9 dkg cukorral. Előkészítünk egy tepsit, és kikenjük olajjal. Nagyobb edényben sós vizet forralunk, és egy rétegnyi lapot a vízben félkeményre főzünk úgy 5 perc alatt, majd a tepsi aljára egymás mellé letesszük. Erre a tésztarétegre tesszük az elkészített diós tölteléket. Ismét egy rétegnyi lapot forrázunk, és betakarjuk vele a diós tölteléket. Erre a lapra rásimítjuk a máktölteléket, és megint beborítjuk egy réteg forrázott lappal. Erre tesszük az almaszeleteket. Egyenletesen elosztjuk, és beborítjuk egy réteg forrázott lappal. Összekeverjük a 2 dl tejfölt 40 g cukorral és a tojások sárgájával, majd a tészta tetejére simítjuk. Előmelegített 200oC-os sütőbe tesszük, 20 percig sütjük.

Tálaláskor adhatunk mellé gyümölcsöntetet.