Parajos-csirkehúsos lasagne

Kezdőlap / Receptek / Parajos-csirkehúsos lasagne

Parajos-csirkehúsos lasagne

Óra ikon 90 perc
Kanál ikon haladó

Hozzávalók 4 főre

  • 300 g Gyermelyi Lasagne
  • 300 g darált csirkehús
  • 1 fej hagyma
  • 400 g paraj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 g paradicsom
  • 0, 5 dl olaj
  • 100 g reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés

Az olaj felén megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst. Összepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés víz hozzáadásával 20 percig pároljuk. Amikor puha, levesszük a tűzről. A megtisztított parajleveleket forró vízben 3-4 percig forrázzuk, lecsepegtetjük, kicsit megnyomkodjuk, és késsel átvágjuk. Kevés olajon megfuttatjuk a reszelt fokhagymát, és a parajhoz tesszük. A paradicsomok héját eltávolítjuk, kimagozzuk, és kis kockára vágjuk. Kevés olajon a petrezselymet megfuttatjuk, majd a paradicsommal összekeverjük. A mártáshoz megolvasztjuk a 50 g vajat, rászórjuk az 50 g lisztet, és habzásig kevergetjük. Akkor hozzáöntjük a 4 dl meleg tejet, és habverővel simára keverjük. Majd 4-5 percig nagyon kíméletesen forraljuk folytonos kevergetés mellett. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval. Amikor kiforrt, levesszük. Előkészítünk egy tepsit, és kikenjük olajjal. Nagyobb edényben sós vizet forralunk, egy rétegnyi lapot a vízben félkeményre főzünk úgy 4 perc alatt, majd a tepsi aljára egymás mellé letesszük. Erre a tésztarétegre tesszük az elkészített húst, és a tetején 1 dl mártást elsimítunk. Ismét egy rétegnyi lapot forrázunk, és rátesszük az elsimított mártásra. Most a paradicsomot szórjuk egyenletesen a lapra, és ezt ismét egy rétegnyi forrázott lappal borítjuk. Az összevágott parajt elkeverjük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval és 1 dl mártással, majd a lapra simítjuk. Ezt ismét beborítjuk egy sor lappal. A maradék mártást kikeverjük 1 db tojás sárgájával, és rákenjük a tésztára. Megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített 200oC-os sütőbe tesszük, 40-45 percig sütjük. Kivéve adagoljuk. Tálaláskor adhatunk hozzá hagymás paradicsom ragut.

Ha több és kicsit hígabb mártást használunk, akkor a tészta forrázása elhagyható, mert a mártásban megfő, de a sült tészta nagyon hullámos lesz.