Húsos-paradicsomos lasagne

Kezdőlap / Receptek / Húsos-paradicsomos lasagne

Húsos-paradicsomos lasagne

Óra ikon 90 perc
Kanál ikon félprofi

Hozzávalók 4 főre

  • 300 g Gyermelyi Lasagne
  • 300 g darált marhahús
  • 200 g darált sertéshús
  • 1 fej hagyma
  • 100 g zeller
  • 0, 5 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors
  • oregánó
  • 1 dl vörös bor
  • 80 g paradicsompüré

Elkészítés

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húsokat és 10 percig összepirítjuk, pároljuk. Felöntjük a borral, majd 20 percig pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk oregánóval. Amikor elpárolgott a bor, beletesszük a finomra vágott zellert, paradicsompürét, megszórjuk petrezselyemmel, és kevés víz hozzáadásával egyet forralunk még rajta, majd levesszük. A mártáshoz megolvasztjuk az 50 g vajat, rászórjuk az 50 g lisztet, és habzásig kevergetjük. Akkor hozzáöntjük a 4 dl meleg tejet, és habverővel simára keverjük, majd 4-5 percig nagyon kíméletesen forraljuk folytonos kevergetés mellett. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval. Amikor kiforrt, levesszük. Előkészítünk egy tepsit, és kikenjük olajjal. Nagyobb edényben sós vizet forralunk, és egy rétegnyi lapot a vízben félkeményre főzünk úgy 4 perc alatt, majd a tepsi aljára egymás mellé tesszük. Erre a tésztarétegre tesszük az elkészített hús harmadát, a húson 1 dl mártást elsimítunk. A rétegezést még kétszer megismételjük. A végén a maradék mártásba belekeverjük a reszelt parmezánt, és a tészta tetejére simítjuk. Előmelegített 200oC-os sütőbe tesszük, 40 percig sütjük. Kivéve adagoljuk. Tálaláskor adhatunk hozzá paradicsommártást.

Ha a húsos ragut szaftosabbra főzzük, akkor a tészta forrázása elhagyható, mert a mártásban megfő, de a sült tészta nagyon hullámos lesz.