Tejszínes-gombás-pulykahúsos lasagne

Kezdőlap / Receptek / Tejszínes-gombás-pulykahúsos lasagne

Tejszínes-gombás-pulykahúsos lasagne

Óra ikon 100 perc
Kanál ikon félprofi

Hozzávalók 4 főre

  • 300 g Gyermelyi Lasagne
  • 300 g darált pulykahús
  • 1 fej hagyma
  • 300 g gomba
  • 300 g paradicsom
  • 3 szál zöldhagyma
  • 0, 5 dl olaj
  • 100 g reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés

Az olaj felén megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst. Összepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés víz hozzáadásával 20 percig pároljuk. Amikor puha, levesszük. A paradicsomoknak eltávolítjuk a héját, kimagozzuk, és kis kockára vágjuk. Kevés olajon a gorombára vágott zöldhagymát megfuttatjuk, majd a petrezselyem felét is hozzáadjuk, elkeverjük, és a paradicsommal összekeverjük. A gombát vékonyra szeleteljük, és a maradék olajon megpirítjuk. Megszórjuk a petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A mártáshoz megolvasztjuk az 50 g vajat, rászórjuk a 40 g lisztet, és habzásig kevergetjük. Akkor hozzáöntjük a 4 dl meleg tejet, és habverővel simára keverjük, majd 4-5 percig nagyon kíméletesen forraljuk folytonos kevergetés mellett. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval. Amikor kiforrt, levesszük. Előkészítünk egy tepsit, és kikenjük olajjal. Nagyobb edényben sós vizet forralunk, és egy rétegnyi lapot a vízben félkeményre főzünk úgy 4 perc alatt, majd a tepsi aljára egymás mellé tesszük. Erre a tésztarétegre tesszük az elkészített húst, és a tetején 1 dl mártást elsimítunk. Ismét egy rétegnyi lapot forrázunk, és rátesszük az elsimított mártásra. Most a paradicsomos hagymát szórjuk egyenletesen a lapra, és ezt ismét egy réteg forrázott lappal borítjuk. A pirított gombát elkeverjük 1 dl mártással, majd a lapra simítjuk. Ezt ismét beborítjuk egy réteg forrázott lappal. A maradék mártást rákenjük a tésztára. Megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, 200oC-os sütőbe tesszük, 40-45 percig sütjük. Kivéve adagoljuk. Tálaláskor adhatunk hozzá tejszínes parajt.

Ha több és kicsit hígabb mártást használunk, akkor a tészta forrázása elhagyható, mert a mártásban megfő, de a sült tészta nagyon hullámos lesz.