Habos gyümölcsös-rakott-sült lasagne lapok
Hozzávalók 4 főre
- 12 lap Gyermelyi Lasagne
- 300 g friss gyümölcs (eper, málna, szeder)
- olaj (sütéshez)
- 3 dl tejszín
- 40 g porcukor
- 1 evőkanál méz
Elkészítés
A főtt lasagne lapokat leitatjuk, és méretre vágjuk. Bő, forró olajban kisütjük, de ne tegyünk sok lapot egyszerre az olajba, mert összetapad. Amikor megsült, kivesszük, és papíron leitatjuk. A tejszínből kemény habot verünk, és összekeverjük a porcukorral. A megtisztított, megmosott gyümölcsöket leszárítjuk, majd a mézzel összekeverjük. Tányérra teszünk pici habot, és arra rátesszük az első sült lapot (így nem csúszik el a tányéron). A lapra habzsákból kis halmokat teszünk úgy, hogy két halom közé elférjen egy gyümölcs. Erre ismét sült lapot teszünk, majd megint habhalmokat és gyümölcsöt. Betakarjuk lappal.
Tetszőlegesen adhatunk mellé öntetet is.