Sült tésztalapok hagymával és szalonnával
Hozzávalók 4 főre
- 200 g Gyermelyi Lasagne
- 250 g parasztkolbász
- 150 g húsos szalonna
- 2 fej lilahagyma
- 200 g zöldpaprika
- 1 dl tejföl
- 50 g reszelt sajt
- 5 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- só
- őrölt bors
- reszelt szerecsendió
Elkészítés
A húsos szalonnát csíkozzuk, és üvegesre pirítjuk. Rátesszük a fél karikára vágott kolbászt, a finomra vágott lilahagymát és a vékonyra szeletelt paprikát. Összepirítjuk 4-5 percig, majd megszórjuk a petrezselyemmel, borssal. Ha szükséges, sózzuk, elkeverjük és levesszük. Nagyobb edényben sós vizet forralunk, és a lapokat több részletben, a vízben félkeményre főzzük úgy 6 perc alatt, majd lapáttal kivesszük. Hideg vízben leöblítjük, és száraz ruhára téve leszárítjuk. Kis teflonos serpenyőket vagy formákat kiolajozunk, és a tésztával kibéleljük az alját úgy, hogy az oldalára is felérjen. Előmelegített 200oC-os sütőbe tesszük, 10-15 percig sütjük, hogy szép piros legyen a széle. A tésztakelyhekbe elosztjuk a kolbászos, szalonnás ragut. A tojásokat felverjük a tejföllel, kevés sóval, sütés előtt elosztjuk a kirakott serpenyőkön, megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített 200oC-os sütőbe tesszük, és 5-10 percig sütjük, majd tálaljuk.