Balzsamecetes, sok zöldséges Mini penne

Kezdőlap / Receptek / Balzsamecetes, sok zöldséges Mini penne

Balzsamecetes, sok zöldséges Mini penne

Óra ikon 40 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi Vita Pasta Mini Penne
  • 400 g kockázott paradicsom konzerv
  • 4 szál zöldhagyma
  • 20 szem fekete olajbogyó összevágva
  • 100 g szárzeller, 100 g spárga
  • 100 g ceruzabab
  • 100 g póréhagyma
  • 100 g apró gomba
  • 0, 5 dl olívaolaj
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • darált bors
  • 1 evőkanál gorombára vágott bazsalikom

Elkészítés

A zöldhagymát gorombára, a póréhagymát fél karikára vágjuk. A spárgát megtisztítjuk, és a ceruzababbal együtt 4-5 cm-es részekre daraboljuk.
A szárzellert megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk.
Sós forrásban levő vízben a spárgát és a babot 2 percig főzzük, majd leszűrjük. Olajon megfuttatjuk a póréhagymát, rátesszük a fokhagymát és a zöldhagymát. Összefőzzük 2-3 percig, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az összes előkészített zöldséget, olajbogyót, bazsalikomot, és a balzsamecetet is.
A tészta főzőlevéből teszünk hozzá egy keveset és kíméletesen összefőzzük. A tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható, inkább keményebb állagú legyen.

Leszűrjük, és öblítés nélkül beletesszük a raguba, amiben készre főzzük, majd azonnal tálaljuk.