Balzsamecetes, sok zöldséges Mini penne
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi Vita Pasta Mini Penne
- 400 g kockázott paradicsom konzerv
- 4 szál zöldhagyma
- 20 szem fekete olajbogyó összevágva
- 100 g szárzeller, 100 g spárga
- 100 g ceruzabab
- 100 g póréhagyma
- 100 g apró gomba
- 0, 5 dl olívaolaj
- 3 evőkanál balzsamecet
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- só
- darált bors
- 1 evőkanál gorombára vágott bazsalikom
Elkészítés
A zöldhagymát gorombára, a póréhagymát fél karikára vágjuk. A spárgát megtisztítjuk, és a ceruzababbal együtt 4-5 cm-es részekre daraboljuk.
A szárzellert megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk.
Sós forrásban levő vízben a spárgát és a babot 2 percig főzzük, majd leszűrjük. Olajon megfuttatjuk a póréhagymát, rátesszük a fokhagymát és a zöldhagymát. Összefőzzük 2-3 percig, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az összes előkészített zöldséget, olajbogyót, bazsalikomot, és a balzsamecetet is.
A tészta főzőlevéből teszünk hozzá egy keveset és kíméletesen összefőzzük. A tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható, inkább keményebb állagú legyen.
Leszűrjük, és öblítés nélkül beletesszük a raguba, amiben készre főzzük, majd azonnal tálaljuk.