Chilis, paradicsomos Tagliatelle tépett sülttel
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi Vita Pasta Tagliatelle tészta
- 400 g tetszőleges egyben sült hús
- 4 szál zöldhagyma
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 400 g kockázott paradicsom konzerv
- 100 g vegyes színes paprika
- ízlés szerint chili
- só
- darált bors
- 1 teáskanál gorombára vágott zsálya
- 2 evőkanál zúzott sós mogyoró
- 0, 5 dl olaj
Elkészítés
Nagyon alkalmas ehhez az ételhez az előző napról megmaradt sült hús. Lehet az sertés, vagy akár csirke is, amit szálasra tépkedünk.
A zöldhagymát gorombára összevágjuk, a paprikákat vékony csíkokra. A chilit kimagozzuk és vékonyra metéljük. Olajon megfuttatjuk a fokhagymát, majd ráöntjük a paradicsom konzervet. Sózzuk, borsozzuk és 3-4 perc alatt összefőzzük. Hozzáadjuk a paprikákat, a chilit, a zöldhagymát, a szálasra tépett húst és összefőzzük.
Közben a tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható, inkább keményebb állagú legyen. Leszűrjük, de nem öblítjük le, hanem rögtön beleforgatjuk a mártásba.
Megszórjuk a zsályával, a zúzott sós mogyoróval és pár percig összemelegítjük, majd tálaljuk.