Chilis, paradicsomos Tagliatelle tépett sülttel

Kezdőlap / Receptek / Chilis, paradicsomos Tagliatelle tépett sülttel

Chilis, paradicsomos Tagliatelle tépett sülttel

Óra ikon 40 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi Vita Pasta Tagliatelle tészta
  • 400 g tetszőleges egyben sült hús
  • 4 szál zöldhagyma
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • 400 g kockázott paradicsom konzerv
  • 100 g vegyes színes paprika
  • ízlés szerint chili
  • darált bors
  • 1 teáskanál gorombára vágott zsálya
  • 2 evőkanál zúzott sós mogyoró
  • 0, 5 dl olaj

Elkészítés

Nagyon alkalmas ehhez az ételhez az előző napról megmaradt sült hús. Lehet az sertés, vagy akár csirke is, amit szálasra tépkedünk.
A zöldhagymát gorombára összevágjuk, a paprikákat vékony csíkokra. A chilit kimagozzuk és vékonyra metéljük. Olajon megfuttatjuk a fokhagymát, majd ráöntjük a paradicsom konzervet. Sózzuk, borsozzuk és 3-4 perc alatt összefőzzük. Hozzáadjuk a paprikákat, a chilit, a zöldhagymát, a szálasra tépett húst és összefőzzük.
Közben a tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható, inkább keményebb állagú legyen. Leszűrjük, de nem öblítjük le, hanem rögtön beleforgatjuk a mártásba.

Megszórjuk a zsályával, a zúzott sós mogyoróval és pár percig összemelegítjük, majd tálaljuk.