Zöldséges, boros marharagu

Kezdőlap / Receptek / Zöldséges, boros marharagu

Zöldséges, boros marharagu

Óra ikon 120 perc
Kanál ikon haladó

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi Vita Pasta Penne
  • 600 g marhahús
  • 100 g húsos szalonna
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db gyökérzöldség
  • 100 g zeller
  • 150 g vegyes gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0, 5 dl olaj
  • darált bors
  • 2 db babérlevél
  • 10 szál kakukkfű

Elkészítés

A húst nagyobb kockákra, a zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk. A gombákat nagy cikkekre daraboljuk.
A szalonnát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és megfuttatjuk az olajon, majd rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymát teszünk rá és a babérleveleket, kakukkfüvet is beleszórjuk. Öntünk rá kevés vizet és lefedve pároljuk.
Amikor a hús kezd puhulni, ráöntjük a bort és beletesszük a nagyobb darabokra vágott zöldségeket. Amikor a zöldségek is puhák rátesszük a cikkekre vágott gombát, ha szükséges utána ízesítünk, és teljesen puhára pároljuk.
Közben a tésztát bő sós forrásban levő vízben roppanósra főzzük, amikor kész szűrjük, de nem mossuk le. Forgassuk át kevés forró zsiradékon, és sózzuk.

Tálaláskor tányérra tesszük a kifőtt tésztát, és mellé a zöldséges, húsos ragut.