Zöldséges, boros marharagu
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi Vita Pasta Penne
- 600 g marhahús
- 100 g húsos szalonna
- 1 nagy fej hagyma
- 2 dl vörösbor
- 1 szál sárgarépa
- 1 db gyökérzöldség
- 100 g zeller
- 150 g vegyes gomba
- 3 gerezd fokhagyma
- 0, 5 dl olaj
- darált bors
- só
- 2 db babérlevél
- 10 szál kakukkfű
Elkészítés
A húst nagyobb kockákra, a zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk. A gombákat nagy cikkekre daraboljuk.
A szalonnát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és megfuttatjuk az olajon, majd rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymát teszünk rá és a babérleveleket, kakukkfüvet is beleszórjuk. Öntünk rá kevés vizet és lefedve pároljuk.
Amikor a hús kezd puhulni, ráöntjük a bort és beletesszük a nagyobb darabokra vágott zöldségeket. Amikor a zöldségek is puhák rátesszük a cikkekre vágott gombát, ha szükséges utána ízesítünk, és teljesen puhára pároljuk.
Közben a tésztát bő sós forrásban levő vízben roppanósra főzzük, amikor kész szűrjük, de nem mossuk le. Forgassuk át kevés forró zsiradékon, és sózzuk.
Tálaláskor tányérra tesszük a kifőtt tésztát, és mellé a zöldséges, húsos ragut.