Brokkolis-spárgás tésztasaláta füstölt fürjtojással
Hozzávalók 4 főre
- 200 g Gyermelyi Vita Pasta Fusilli
- 200 g brokkoli rózsa (főtt)
- 150 g zöldspárga (főtt)
- 7 db paradicsom
- 0, 5 db olívaolaj
- 1, 5 dl tejföl
- 8 db füstölt fürjtojás
- 1 csokor petrezselyem
- 0, 5 csokor snidling
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál fehérborecet
- 40 g magos dijoni mustár
Elkészítés
A mustárt összekeverjük az olívaolajjal, és a fürjtojások olajával. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az ecetet. Hozzáadjuk a finomra vágott snidlinget és a gorombára vágott petrezselymet. Belekeverjük a tejfölt. Keverőtálba tesszük a brokkoli rózsákat, a darabolt spárgákat, és apró paradicsomokat. Hozzáadjuk a tésztát, és összekeverjük az öntettel. Ha szükséges, ízesítjük, és a megmosott, összetépkedett salátára tálaljuk.
A tetejére tesszük a felezett fürjtojásokat.