Tésztasaláta citrusokkal parasztsonkával
Hozzávalók 4 főre
- 250 g Gyermelyi Vita Pasta Fusilli
- 100 g koktél paradicsom
- 100 g vékonyra szeletelt szárított sonka
- 50 g vegyes apró levelű saláta
- 1 dl olívaolaj
- 2 db narancs
- 2 db grapefruit
- 1 db lime
- 2 ek gorombára vágott koriander
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- 3 szál zöldhagyma
- só
- darált bors
Elkészítés
Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. A tésztát szokás szerint, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és hűtjük.
A narancs és a grapefruit héját késsel körbe levágjuk, úgy, hogy a héj alatt levő fehér rész se maradjon a gyümölcsön. A gerezdeket éles késsel kivágjuk, ha nagyok lennének, félbe vágjuk azokat. A visszamaradt vázból kinyomjuk a levet. A levet kikeverjük sóval, borssal, a lime levével, és az olívaolajjal, majd félretesszük. A hagymákat vékony szeletekre vágjuk, összekeverjük a tésztával, hozzáadjuk az összevágott paradicsomot, kicsit sózzuk, borsozzuk.
Összeforgatjuk a félretett dresszinggel, kíméletesen belekeverjük a gyümölcsdarabokat, a zsenge salátaleveleket és a koriander zöldet, majd tányérra tálaljuk. A sonkaszeleteket mellé, illetve rátépkedjük.