Tésztasaláta citrusokkal parasztsonkával

Kezdőlap / Receptek / Tésztasaláta citrusokkal parasztsonkával

Tésztasaláta citrusokkal parasztsonkával

Óra ikon 40 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 250 g Gyermelyi Vita Pasta Fusilli
  • 100 g koktél paradicsom
  • 100 g vékonyra szeletelt szárított sonka
  • 50 g vegyes apró levelű saláta
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 db narancs
  • 2 db grapefruit
  • 1 db lime
  • 2 ek gorombára vágott koriander
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 3 szál zöldhagyma
  • darált bors

Elkészítés

Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. A tésztát szokás szerint, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és hűtjük.
A narancs és a grapefruit héját késsel körbe levágjuk, úgy, hogy a héj alatt levő fehér rész se maradjon a gyümölcsön. A gerezdeket éles késsel kivágjuk, ha nagyok lennének, félbe vágjuk azokat. A visszamaradt vázból kinyomjuk a levet. A levet kikeverjük sóval, borssal, a lime levével, és az olívaolajjal, majd félretesszük. A hagymákat vékony szeletekre vágjuk, összekeverjük a tésztával, hozzáadjuk az összevágott paradicsomot, kicsit sózzuk, borsozzuk.

Összeforgatjuk a félretett dresszinggel, kíméletesen belekeverjük a gyümölcsdarabokat, a zsenge salátaleveleket és a koriander zöldet, majd tányérra tálaljuk. A sonkaszeleteket mellé, illetve rátépkedjük.