Paradicsomos-bazsalikomos tollhegy kagylóhússal
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi Vita Pasta Penne
- 400 g kagylóhús
- 100 g póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db húsos paradicsom
- 0, 5 dl olívaolaj
- 1 csokor bazsalikom
- só
- őrölt bors
- 1 dl paradicsomlé
- 1 dl fehér bor
- 16 szem fekete olajbogyó
Elkészítés
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomokat lobogó forró vízbe tesszük 8-10 másodpercre, majd kivesszük, és hideg vízben lehűtjük. Így a bőre könnyen eltávolítható. Ha megtisztítottuk, kettévágjuk, a magjait kikaparjuk, majd kis kockákra összevágjuk. Az olajon megfuttatjuk a gorombára összevágott pórét, majd rátesszük a zúzott fokhagymát, jól elkeverjük, és ráöntjük a bort. Forraljuk a felére. Hozzáadjuk a paradicsomkockákat, kagylóhúst, sót, borsot, bazsalikomot, és 1-2 percig összeforgatjuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, rátesszük az olajbogyókat, és összeforraljuk.
A tésztát szűrjük, és öblítés nélkül összekeverjük a paradicsomos raguval, majd tálaljuk.