Paradicsomos-bazsalikomos tollhegy kagylóhússal

Kezdőlap / Receptek / Paradicsomos-bazsalikomos tollhegy kagylóhússal

Paradicsomos-bazsalikomos tollhegy kagylóhússal

Óra ikon 60 perc
Kanál ikon haladó

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi Vita Pasta Penne
  • 400 g kagylóhús
  • 100 g póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db húsos paradicsom
  • 0, 5 dl olívaolaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • őrölt bors
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 dl fehér bor
  • 16 szem fekete olajbogyó

Elkészítés

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomokat lobogó forró vízbe tesszük 8-10 másodpercre, majd kivesszük, és hideg vízben lehűtjük. Így a bőre könnyen eltávolítható. Ha megtisztítottuk, kettévágjuk, a magjait kikaparjuk, majd kis kockákra összevágjuk. Az olajon megfuttatjuk a gorombára összevágott pórét, majd rátesszük a zúzott fokhagymát, jól elkeverjük, és ráöntjük a bort. Forraljuk a felére. Hozzáadjuk a paradicsomkockákat, kagylóhúst, sót, borsot, bazsalikomot, és 1-2 percig összeforgatjuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, rátesszük az olajbogyókat, és összeforraljuk.

A tésztát szűrjük, és öblítés nélkül összekeverjük a paradicsomos raguval, majd tálaljuk.