Tejszínes, cukkinis Tagliatelle rákkal
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi Vita Pasta Tagliatelle tészta
- 300 g rákfarok
- 4 szál zöldhagyma
- 300 g cukkini
- 1 db kápia paprika
- 0, 5 dl olívaolaj
- 3 dl tejszín
- só
- 1-2 csipet sáfrány
- 1 db kezeletlen citrom
Elkészítés
A rákfarkakat megtisztítjuk. A zöldhagymát gorombára vágjuk. A cukkinit hosszában négybe vágjuk, a belső magos részét eltávolítjuk, majd srégen feldaraboljuk.
A paprikát kimagozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható, inkább keményebb állagú legyen.
Míg fő a tészta, az olaj felén megfuttatjuk a zöldhagymát és rászórjuk a sáfrányt. Jól elkeverjük, beletesszük a cukkinit és a paprikát. Összeforgatjuk 2 percig és sózzuk. Felöntjük a tejszínnel, és teszünk hozzá egy keveset a tészta főzőlevéből. Beletesszük a citrom reszelt héját és levét. Kíméletesen pár percig összefőzzük.
A maradék olajon 2 perc alatt megsütjük a rákokat. A tésztát leszűrjük, de nem öblítjük le, hanem rögtön beleforgatjuk a mártásba a rákokkal együtt.
Összefőzzük 1-2 perc alatt és tálaljuk.