Három sajtos Mac&chesse

Kezdőlap / Receptek / Három sajtos Mac&chesse

Három sajtos Mac&chesse

Óra ikon 40 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 500 g Gyermelyi Vita Pasta Chifferini tészta
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • 4 szál zöldhagyma
  • darált bors
  • reszelt szerecsendió
  • 100 g Gouda sajt
  • 100 g Edami sajt
  • 100 g Cheddar sajt
  • 80 g vaj
  • 60 g Gyermelyi finomliszt
  • 6 dl tej

Elkészítés

A zöldhagymát gorombára összevágjuk. A sajtokat lereszeljük, a Cheddart külön tesszük.
Vajat megolvasztjuk, rátesszük a lisztet, majd habzásig kevergetjük. Ráöntjük a meleg tejet, habverővel simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szerecsendiót, és a fokhagymát. Kevergetve kiforraljuk, majd a tűzről levéve beletesszük a zöldhagymát, és a kétféle reszelt fehér sajtot. Habverővel simára keverjük.
Közben a tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható, inkább keményebb állagú legyen. Leszűrjük, de nem öblítjük le. Beleforgatjuk a mártásba, szükség szerint ízesítjük. Hőálló tálba tesszük, a tetejére szórjuk a félretett Cheddar sajtot és előmelegített 200-220 fokos sütőben összesütjük.

Sütőből kivéve pár percig pihentetjük, majd tálaljuk.