Három sajtos Mac&chesse
Hozzávalók 4 főre
- 500 g Gyermelyi Vita Pasta Chifferini tészta
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 4 szál zöldhagyma
- só
- darált bors
- reszelt szerecsendió
- 100 g Gouda sajt
- 100 g Edami sajt
- 100 g Cheddar sajt
- 80 g vaj
- 60 g Gyermelyi finomliszt
- 6 dl tej
Elkészítés
A zöldhagymát gorombára összevágjuk. A sajtokat lereszeljük, a Cheddart külön tesszük.
Vajat megolvasztjuk, rátesszük a lisztet, majd habzásig kevergetjük. Ráöntjük a meleg tejet, habverővel simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szerecsendiót, és a fokhagymát. Kevergetve kiforraljuk, majd a tűzről levéve beletesszük a zöldhagymát, és a kétféle reszelt fehér sajtot. Habverővel simára keverjük.
Közben a tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható, inkább keményebb állagú legyen. Leszűrjük, de nem öblítjük le. Beleforgatjuk a mártásba, szükség szerint ízesítjük. Hőálló tálba tesszük, a tetejére szórjuk a félretett Cheddar sajtot és előmelegített 200-220 fokos sütőben összesütjük.
Sütőből kivéve pár percig pihentetjük, majd tálaljuk.