Zöldmártásos, pestos Mini penne, pirított csirkével
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi Vita Pasta Mini Penne
- 4 szál zöldhagyma
- 500 g csirkemell
- 150 g parajkrém
- 2 evőkanál zöld pesto
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 100 g brokkoli rozsa
- 50 g borsóhüvely
- 0, 5 dl olívaolaj
- só
- darált bors
Elkészítés
A csirkemelleket csíkokra vágjuk, a zöldhagymát gorombára. A borsóhüvelyeket 3-4 darabra vágjuk. A brokkoli rózsákat sós forrásban levő vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük.
Olajon megpirítjuk a húscsíkokat, rátesszük a reszelt fokhagymát, zöldhagymát,majd sózzuk, borsozzuk. Összepirítjuk 3 percig. Hozzáadjuk a parajkrémet, a pestot, és a tészta főzőlevéből is egy keveset, hogy megfelelő szaftos legyen. Végül hozzáadjuk a zöldségeket.
A tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható, inkább kemény állagú legyen.
Leszűrjük, és leöblítés nélkül a raguba tesszük, amiben készre főzzük, majd azonnal tálaljuk.