Zöldmártásos, pestos Mini penne, pirított csirkével

Kezdőlap / Receptek / Zöldmártásos, pestos Mini penne, pirított csirkével

Zöldmártásos, pestos Mini penne, pirított csirkével

Óra ikon 50 perc
Kanál ikon haladó

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi Vita Pasta Mini Penne
  • 4 szál zöldhagyma
  • 500 g csirkemell
  • 150 g parajkrém
  • 2 evőkanál zöld pesto
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • 100 g brokkoli rozsa
  • 50 g borsóhüvely
  • 0, 5 dl olívaolaj
  • darált bors

Elkészítés

A csirkemelleket csíkokra vágjuk, a zöldhagymát gorombára. A borsóhüvelyeket 3-4 darabra vágjuk. A brokkoli rózsákat sós forrásban levő vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük.
Olajon megpirítjuk a húscsíkokat, rátesszük a reszelt fokhagymát, zöldhagymát,majd sózzuk, borsozzuk. Összepirítjuk 3 percig. Hozzáadjuk a parajkrémet, a pestot, és a tészta főzőlevéből is egy keveset, hogy megfelelő szaftos legyen. Végül hozzáadjuk a zöldségeket.
A tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható, inkább kemény állagú legyen.

Leszűrjük, és leöblítés nélkül a raguba tesszük, amiben készre főzzük, majd azonnal tálaljuk.