Fetasajtos-olívás tésztasaláta

Hozzávalók 4 főre
- 200 g Gyermelyi Vita Pasta Penne
- 150 g lilahagyma
- 4 szál zöldhagyma
- 150 g uborka
- 150 g paradicsom
- 1 db citrom
- 1 dl olívaolaj
- 200 g feta sajt
- 1 szál rozmaring
- 0, 5 csokor oregánó
- só
- őrölt bors
- 16 szem fekete olajbogyó
- 16 szem zöld olajbogyó
Elkészítés
A sajtot kis kockákra vágjuk, és beletesszük a gorombára vágott rozmaringgal és oregánóval elkevert olajba. Kevés borsot darálunk rá, és 1-2 napot pihentetjük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az uborkát kettévágjuk, magját kikaparjuk. A paradicsomok héját, magjait eltávolítjuk. A lilahagymát kockákra vágjuk, és enyhén sózzuk, majd 3 perc után lemossuk. Összevágjuk az előkészített zöldségeket és a zöldhagymát, majd egy tálba tesszük a lilahagymával együtt. Ráöntjük a sajtot, olajat. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a citromlevet, belekeverjük a tésztát.
A tányérokon elosztjuk az összetépkedett salátát, rátálaljuk a sajtos tésztasalátát, és elosztjuk az olajbogyókat.