Fetasajtos-olívás tésztasaláta

Kezdőlap / Receptek / Fetasajtos-olívás tésztasaláta

Fetasajtos-olívás tésztasaláta

Óra ikon 30 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta Penne
  • 150 g lilahagyma
  • 4 szál zöldhagyma
  • 150 g uborka
  • 150 g paradicsom
  • 1 db citrom
  • 1 dl olívaolaj
  • 200 g feta sajt
  • 1 szál rozmaring
  • 0, 5 csokor oregánó
  • őrölt bors
  • 16 szem fekete olajbogyó
  • 16 szem zöld olajbogyó

Elkészítés

A sajtot kis kockákra vágjuk, és beletesszük a gorombára vágott rozmaringgal és oregánóval elkevert olajba. Kevés borsot darálunk rá, és 1-2 napot pihentetjük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az uborkát kettévágjuk, magját kikaparjuk. A paradicsomok héját, magjait eltávolítjuk. A lilahagymát kockákra vágjuk, és enyhén sózzuk, majd 3 perc után lemossuk. Összevágjuk az előkészített zöldségeket és a zöldhagymát, majd egy tálba tesszük a lilahagymával együtt. Ráöntjük a sajtot, olajat. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a citromlevet, belekeverjük a tésztát.

A tányérokon elosztjuk az összetépkedett salátát, rátálaljuk a sajtos tésztasalátát, és elosztjuk az olajbogyókat.