Csirkehúsos-bazsalikomos tésztasaláta pirított magokkal
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi Vita Pasta Farfalle
- 200 g csirkemellfilé
- 100 g póréhagyma
- 200 g színes paprika
- 0, 5 dl olívaolaj
- 2 evőkanál tökmagolaj
- 1 csokor bazsalikom
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál tárkonyecet
- 50 g pirított tökmag
Elkészítés
A megtisztított, megmosott zöldségeket és a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Az olívaolajon megpirítjuk a csirkehúst, és rátesszük a paprika- és hagymacsíkokat. Sózzuk, borsozzuk, összepirítjuk. A tűzről levéve egyből belekeverjük a gorombára vágott bazsalikomot, és elkeverjük az ecettel. Amikor langyos, összekeverjük a tésztával, tökmagolajjal. Ha szükséges, fűszerezzük.
Összetépkedett salátára tálaljuk, a tetejére pirított magot szórunk.