Csirkehúsos-bazsalikomos tésztasaláta pirított magokkal

Kezdőlap / Receptek / Csirkehúsos-bazsalikomos tésztasaláta pirított magokkal

Csirkehúsos-bazsalikomos tésztasaláta pirított magokkal

Óra ikon 40 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi Vita Pasta Farfalle
  • 200 g csirkemellfilé
  • 100 g póréhagyma
  • 200 g színes paprika
  • 0, 5 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál tökmagolaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál tárkonyecet
  • 50 g pirított tökmag

Elkészítés

A megtisztított, megmosott zöldségeket és a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Az olívaolajon megpirítjuk a csirkehúst, és rátesszük a paprika- és hagymacsíkokat. Sózzuk, borsozzuk, összepirítjuk. A tűzről levéve egyből belekeverjük a gorombára vágott bazsalikomot, és elkeverjük az ecettel. Amikor langyos, összekeverjük a tésztával, tökmagolajjal. Ha szükséges, fűszerezzük.

Összetépkedett salátára tálaljuk, a tetejére pirított magot szórunk.