Sonkás töltött fánkocskák

Kezdőlap / Receptek / Sonkás töltött fánkocskák

Sonkás töltött fánkocskák

Óra ikon 60 perc
Kanál ikon haladó

Hozzávalók 4 főre

  • 100 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 200 g főtt, füstölt sonka
  • 1 dl olaj
  • 100 g vaj
  • 6 db Gyermelyi tojás
  • só, őrölt fehér bors
  • 1 dl víz

Elkészítés

A fánkokhoz feltesszük egy edénybe forrni a vizet, olajat. Amikor forr, belekeverjük a lisztet, pici sót és 10-15 másodpercig összepirítjuk. Tűzről levéve várunk 1 percig, majd belekeverünk 3 tojást egyenként. Sütőpapírra teáskanállal vagy nyomózsákkal kis halmokat teszünk, és 200 C°-os sütőbe tesszük 15 percre. Amikor szép barna és kemény, kivesszük, és pihentetjük. Amikor kihűltek, levágjuk a tetejüket. A maradék három tojást keményre főzzük, és megpucoljuk. Összedaraboljuk a főtt tojásokat és a sonkát, majd aprítógépbe tesszük és krémesre összeaprítjuk. Ha nincs ilyen kis gépünk, daráljuk le többször az egészet. A kapott sonkapépet keverjük össze vajjal, sóval és borssal. A sonkakrémet habzsákba tesszük és betöltjük vele a fánkocskákat, majd rátesszük a kalapokat.

Tálaláskor tányérra rendezzük, tetszőlegesen salátát, zöldségeket adhatunk mellé.