Sonkás töltött fánkocskák
Hozzávalók 4 főre
- 100 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 200 g főtt, füstölt sonka
- 1 dl olaj
- 100 g vaj
- 6 db Gyermelyi tojás
- só, őrölt fehér bors
- 1 dl víz
Elkészítés
A fánkokhoz feltesszük egy edénybe forrni a vizet, olajat. Amikor forr, belekeverjük a lisztet, pici sót és 10-15 másodpercig összepirítjuk. Tűzről levéve várunk 1 percig, majd belekeverünk 3 tojást egyenként. Sütőpapírra teáskanállal vagy nyomózsákkal kis halmokat teszünk, és 200 C°-os sütőbe tesszük 15 percre. Amikor szép barna és kemény, kivesszük, és pihentetjük. Amikor kihűltek, levágjuk a tetejüket. A maradék három tojást keményre főzzük, és megpucoljuk. Összedaraboljuk a főtt tojásokat és a sonkát, majd aprítógépbe tesszük és krémesre összeaprítjuk. Ha nincs ilyen kis gépünk, daráljuk le többször az egészet. A kapott sonkapépet keverjük össze vajjal, sóval és borssal. A sonkakrémet habzsákba tesszük és betöltjük vele a fánkocskákat, majd rátesszük a kalapokat.
Tálaláskor tányérra rendezzük, tetszőlegesen salátát, zöldségeket adhatunk mellé.