Gyümölcsös lepény
Hozzávalók 4 főre
- 300 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 500 g meggy (magozott)
- 60 g dió (darált)
- 300 g vaj
- 380 g cukor
- 6 db Gyermelyi tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 0, 5 csomag sütőpor
Elkészítés
A meggyet kimagozzuk, és megszórjuk 80 g cukorral, majd félretesszük. Kikeverjük a vajat a 300 g cukorral és a tojás sárgájával. Amikor jó habos, beleszórjuk a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, sót, és simára keverjük. A végén belekeverjük a fehérjéből vert habot. Kivajazunk, morzsázunk egy sütőtepsit, és beleöntjük a tésztát, majd elsimítjuk. A meggyet kinyomkodjuk és összekeverjük a darált dióval. Rászórjuk a tésztára. Előmelegített 180 C°-os sütőben 35-40 percig sütjük.
Sütőből kivéve pihentetjük, és szeleteljük. A visszamaradt, kinyomott meggy levébe törhetünk még meggyet, és akkor a sütemény mellé tudjuk tálalni.