Gyümölcsös lepény

Kezdőlap / Receptek / Gyümölcsös lepény

Gyümölcsös lepény

Óra ikon 60 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 300 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 500 g meggy (magozott)
  • 60 g dió (darált)
  • 300 g vaj
  • 380 g cukor
  • 6 db Gyermelyi tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 0, 5 csomag sütőpor

Elkészítés

A meggyet kimagozzuk, és megszórjuk 80 g cukorral, majd félretesszük. Kikeverjük a vajat a 300 g cukorral és a tojás sárgájával. Amikor jó habos, beleszórjuk a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, sót, és simára keverjük. A végén belekeverjük a fehérjéből vert habot. Kivajazunk, morzsázunk egy sütőtepsit, és beleöntjük a tésztát, majd elsimítjuk. A meggyet kinyomkodjuk és összekeverjük a darált dióval. Rászórjuk a tésztára. Előmelegített 180 C°-os sütőben 35-40 percig sütjük.

Sütőből kivéve pihentetjük, és szeleteljük. A visszamaradt, kinyomott meggy levébe törhetünk még meggyet, és akkor a sütemény mellé tudjuk tálalni.