Tojáslikőrös piskótatekercs

Kezdőlap / Receptek / Tojáslikőrös piskótatekercs

Tojáslikőrös piskótatekercs

Óra ikon 75 perc
Kanál ikon félprofi

Hozzávalók 4 főre

  • 5 db Gyermelyi tojás
  • 1 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 100 g Gyermelyi Búzafinomliszt
  • 220 g cukor
  • 1 csomag vaníliás krémpor
  • 2 dl tojáslikőr
  • 4 evőkanál lekvár

Elkészítés

5 db tojás sárgáját nagyon habosra kikeverjük 100g cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához lazán hozzákeverjük a fehérjét, és beleszitáljuk a 100g lisztet, közben óvatosan elkeverjük. Papírral letakart sütőlapra tesszük, és elsimítjuk. Előmelegített 180 C°-os sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük. Sütőből kivéve, papírral együtt a piskótát asztallapra lehúzzuk, pihentetjük 1-2 percig, majd lisztezett felületre fordítjuk, és a papírt lehúzzuk. A piskótalapot melegen feltekerjük, saját papírjával összefogjuk, kihűtjük. A krémhez felforraljuk a tejet, majd belekeverjük a likőrrel kikevert krémport, a 120g cukrot, összeforraljuk és besűrítjük. Levesszük, és kihűlésig gyakran keverjük, hogy sima maradjon. A kihűlt krémbe belekeverjük a 2 dl tejszínből vert habot. Kitekerjük a piskótalapot, megkenjük lekvárral, majd a krém ¾ részével, ezután feltekerjük. A maradék krémet kívülről rákenjük a süteményre, majd hűtőben pihentetjük 1-2 órát.

Szeletelés előtt tetejére tejszínhabot nyomunk.