Tojáslikőrös piskótatekercs
Hozzávalók 4 főre
- 5 db Gyermelyi tojás
- 1 dl tej
- 2 dl tejszín
- 100 g Gyermelyi Búzafinomliszt
- 220 g cukor
- 1 csomag vaníliás krémpor
- 2 dl tojáslikőr
- 4 evőkanál lekvár
Elkészítés
5 db tojás sárgáját nagyon habosra kikeverjük 100g cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához lazán hozzákeverjük a fehérjét, és beleszitáljuk a 100g lisztet, közben óvatosan elkeverjük. Papírral letakart sütőlapra tesszük, és elsimítjuk. Előmelegített 180 C°-os sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük. Sütőből kivéve, papírral együtt a piskótát asztallapra lehúzzuk, pihentetjük 1-2 percig, majd lisztezett felületre fordítjuk, és a papírt lehúzzuk. A piskótalapot melegen feltekerjük, saját papírjával összefogjuk, kihűtjük. A krémhez felforraljuk a tejet, majd belekeverjük a likőrrel kikevert krémport, a 120g cukrot, összeforraljuk és besűrítjük. Levesszük, és kihűlésig gyakran keverjük, hogy sima maradjon. A kihűlt krémbe belekeverjük a 2 dl tejszínből vert habot. Kitekerjük a piskótalapot, megkenjük lekvárral, majd a krém ¾ részével, ezután feltekerjük. A maradék krémet kívülről rákenjük a süteményre, majd hűtőben pihentetjük 1-2 órát.
Szeletelés előtt tetejére tejszínhabot nyomunk.