Ananászos chilis tépett csirkés tésztasaláta
Hozzávalók 4 főre
- 250 g Gyermelyi 4 tojásos hosszúmetélt
- 2 db lilahagyma
- 200 g tisztított friss ananász
- 2 db chili paprika
- 2 db lime
- 2 db sárgarépa
- 1 db kápia paprika
- ujjnyi gyömbér
- 2 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
- 2 evőkanál gorombára vágott koriander
- 0, 5 dl szezámmag
- olaj
- 1 dl paradicsomlé
- 5-6 evőkanál édes chili szósz
- ízlés szerint erős chili szósz, só
- tálaláshoz tetszőleges saláta keverék
- 300 g grill csirke húsa szálasra tépkedve
Elkészítés
A tésztát sós, lobogó forró vízben kifőzzük és leöblítjük. A lilahagymát vékony cikkekre vágjuk, az ananászt kis darabokra. A chili paprikát kettévágjuk, kimagozzuk, és vékonyra szeleteljük. Lereszeljük a gyömbért és a lime héját, levét kifacsarjuk. A kápia paprikát kettévágjuk, kimagozzuk, és vékonyra szeleteljük, a sárgarépát vékony kis lapokra vágjuk. Összekeverjük a paradicsomlevet, a chili szószokat, a lime levét, reszelt héját, a gyömbért, az összevágott chilit, sót és a szezámmag olajat. Alaposan kikeverjük. Hozzátesszük az összevágott zöldségeket, tésztát, és a csirkehúst.
Összeforgatjuk, pihentetjük 30 percet, majd tetszőleges friss salátalevelekkel tálaljuk.