Ananászos chilis tépett csirkés tésztasaláta

Kezdőlap / Receptek / Ananászos chilis tépett csirkés tésztasaláta

Ananászos chilis tépett csirkés tésztasaláta

Óra ikon 30 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 250 g Gyermelyi 4 tojásos hosszúmetélt
  • 2 db lilahagyma
  • 200 g tisztított friss ananász
  • 2 db chili paprika
  • 2 db lime
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db kápia paprika
  • ujjnyi gyömbér
  • 2 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál gorombára vágott koriander
  • 0, 5 dl szezámmag
  • olaj
  • 1 dl paradicsomlé
  • 5-6 evőkanál édes chili szósz
  • ízlés szerint erős chili szósz, só
  • tálaláshoz tetszőleges saláta keverék
  • 300 g grill csirke húsa szálasra tépkedve

Elkészítés

A tésztát sós, lobogó forró vízben kifőzzük és leöblítjük. A lilahagymát vékony cikkekre vágjuk, az ananászt kis darabokra. A chili paprikát kettévágjuk, kimagozzuk, és vékonyra szeleteljük. Lereszeljük a gyömbért és a lime héját, levét kifacsarjuk. A kápia paprikát kettévágjuk, kimagozzuk, és vékonyra szeleteljük, a sárgarépát vékony kis lapokra vágjuk. Összekeverjük a paradicsomlevet, a chili szószokat, a lime levét, reszelt héját, a gyömbért, az összevágott chilit, sót és a szezámmag olajat. Alaposan kikeverjük. Hozzátesszük az összevágott zöldségeket, tésztát, és a csirkehúst.


Összeforgatjuk, pihentetjük 30 percet, majd tetszőleges friss salátalevelekkel tálaljuk.