Fetasajtos-olívás tésztasaláta marinált paprikával
Hozzávalók 4 főre
- 200g Gyermelyi 4 tojásos copfocska
- 200 g kápia paprika
- 200 g uborka
- 1 fej lilahagyma
- 1 db citrom
- saláta keverék
- 1 dl olívaolaj
- 200 g fetasajt
- 1 csokor bazsalikom
- só
- őrölt bors
- 16 szem fekete olajbogyó
- 16 szem zöld olajbogyó
- 2 evőkanál fehérborecet
Elkészítés
A paprikákat erős gázláng felett feketére sütjük, és azonnal zacskóba tesszük 3-4 percre. Amikor felpuhult a fekete bőr, lekaparjuk, lemossuk, majd kettévágjuk, és kimagozzuk. Csíkokra vágjuk, meglocsoljuk 1 ek olívaolajjal, és ráöntjük a borecetet. Hűtőbe tesszük 2-3 órára. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. Kockára vágjuk a hagymát, szeleteljük az uborkát. Morzsoljuk, vagy kockára vágjuk a sajtot. Keverőtálba tesszük a kifőtt tésztát, hozzáadjuk a hagymát, uborkát, olajbogyókat, a marinált paprikát levével együtt, bazsalikomot, és lazán összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük az olívaolajat, citromlevet és a sajtot. Ismét összekeverjük.
Tálaláskor tányérra tesszük a salátaleveleket, és rátesszük a tésztasalátát.