Fetasajtos-olívás tésztasaláta marinált paprikával

Kezdőlap / Receptek / Fetasajtos-olívás tésztasaláta marinált paprikával

Fetasajtos-olívás tésztasaláta marinált paprikával

Óra ikon 40 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 200g Gyermelyi 4 tojásos copfocska
  • 200 g kápia paprika
  • 200 g uborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db citrom
  • saláta keverék
  • 1 dl olívaolaj
  • 200 g fetasajt
  • 1 csokor bazsalikom
  • őrölt bors
  • 16 szem fekete olajbogyó
  • 16 szem zöld olajbogyó
  • 2 evőkanál fehérborecet

Elkészítés

A paprikákat erős gázláng felett feketére sütjük, és azonnal zacskóba tesszük 3-4 percre. Amikor felpuhult a fekete bőr, lekaparjuk, lemossuk, majd kettévágjuk, és kimagozzuk. Csíkokra vágjuk, meglocsoljuk 1 ek olívaolajjal, és ráöntjük a borecetet. Hűtőbe tesszük 2-3 órára. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. Kockára vágjuk a hagymát, szeleteljük az uborkát. Morzsoljuk, vagy kockára vágjuk a sajtot. Keverőtálba tesszük a kifőtt tésztát, hozzáadjuk a hagymát, uborkát, olajbogyókat, a marinált paprikát levével együtt, bazsalikomot, és lazán összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük az olívaolajat, citromlevet és a sajtot. Ismét összekeverjük.

Tálaláskor tányérra tesszük a salátaleveleket, és rátesszük a tésztasalátát.