Tésztában sült, főtt füstölt hús

Kezdőlap / Receptek / Tésztában sült, főtt füstölt hús

Tésztában sült, főtt füstölt hús

Óra ikon 90 perc
Kanál ikon félprofi

Hozzávalók 4 főre

  • 250 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 600 g főtt, füstölt tarja
  • 2 szál zöldhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0, 5 dl tej
  • 1 kiskanál tej
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 teáskanál só
  • 10 g élesztő

Elkészítés

Az élesztőt elkeverjük a cukorral, majd beletesszük a langyos tejet és 1 tk lisztet. Félretesszük, hogy felfusson. A lisztet átszitáljuk, beletesszük a felfutott élesztőt, olajat, 1 dl langyos vizet, sót. A tésztát nagyon kidolgozzuk, majd lisztezzük, és letakarva langyos helyen vagy hűtőben hosszan duplájára kelesztjük. Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A hagymát összevágjuk, és megfuttatjuk az olajon. A főtt sonkát hosszában kettévágjuk, és megformázzuk. A leeső részeket aprítógépbe tesszük, és pürét készítünk belőle. Összekeverjük a hagymával, petrezselyemmel, borssal. Amikor megkelt a tészta, átdolgozzuk, és lisztezett deszkára borítjuk. Kinyújtjuk 0,5 cm vastagra és 20 cm szélesre. A tészta hossza a sonkától függ. A tésztát a sonka méretének megfelelően vékonyan megkenjük a sonkakrémmel, majd rátesszük a sonkát, és a krémmel körben megkenjük. Beburkoljuk a tésztával, és lekenjük felvert tojással. Pihentetjük 15 percig, majd sütőlemezre tesszük, és előmelegített 180 C°-os sütőbe tesszük, pirosra sütjük.

Sütőből kivéve tálaljuk. Tehetünk mellé salátákat, és ízlés szerint reszelt tormát.