Palacsinta tojáshabban sütve

Kezdőlap / Receptek / Palacsinta tojáshabban sütve

Palacsinta tojáshabban sütve

Óra ikon 60 perc
Kanál ikon félprofi

Hozzávalók 4 főre

  • 5 db Gyermelyi tojás
  • 50 g aszalt gyümölcs
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • olaj (sütéshez)
  • 5 dl tej
  • 150 g Gyermelyi Búzafinomliszt
  • 100 g cukor
  • 80 g Gyermelyi Búzadara
  • 80 g barna cukor
  • 1 evőkanál keményítő
  • csipet só

Elkészítés

A 2 db tojásból 20g cukorral, 150g liszttel, tejjel, sóval simára kikevert tésztát készítünk. Annyi szódavizet teszünk hozzá, hogy jól terülő, nem sűrű tésztát kapjunk. A tésztát a szokásos módon megsütjük, palacsintákat készítünk. Tölteléknek feltesszük főni az 5 dl tejet. Amikor forr, hozzáadjuk a darát, és kevergetve alacsony hőfokon 20-30 perc alatt krémesre főzzük. Tűzről levéve belekeverjük a 80g cukrot, valamint az összevágott aszalt gyümölcsöt. A töltelékkel betöltjük a palacsintákat, majd kivajazott hőálló tálba tesszük. Elkészítjük a habot: a 3 db tojás sárgáját habosra keverjük a 80 g cukor ¾ részével. Belekeverjük a citromhéjat, keményítőt, majd a maradék cukorral kemény habbá vert fehérjét. Ezt a habot öntjük a palacsintákra, és előmelegített 180 C°-os sütőbe tesszük, pirosra sütjük.

Sütőből kivéve tálaljuk.