Palacsinta tojáshabban sütve
Hozzávalók 4 főre
- 5 db Gyermelyi tojás
- 50 g aszalt gyümölcs
- 1 db citrom (reszelt héja)
- olaj (sütéshez)
- 5 dl tej
- 150 g Gyermelyi Búzafinomliszt
- 100 g cukor
- 80 g Gyermelyi Búzadara
- 80 g barna cukor
- 1 evőkanál keményítő
- csipet só
Elkészítés
A 2 db tojásból 20g cukorral, 150g liszttel, tejjel, sóval simára kikevert tésztát készítünk. Annyi szódavizet teszünk hozzá, hogy jól terülő, nem sűrű tésztát kapjunk. A tésztát a szokásos módon megsütjük, palacsintákat készítünk. Tölteléknek feltesszük főni az 5 dl tejet. Amikor forr, hozzáadjuk a darát, és kevergetve alacsony hőfokon 20-30 perc alatt krémesre főzzük. Tűzről levéve belekeverjük a 80g cukrot, valamint az összevágott aszalt gyümölcsöt. A töltelékkel betöltjük a palacsintákat, majd kivajazott hőálló tálba tesszük. Elkészítjük a habot: a 3 db tojás sárgáját habosra keverjük a 80 g cukor ¾ részével. Belekeverjük a citromhéjat, keményítőt, majd a maradék cukorral kemény habbá vert fehérjét. Ezt a habot öntjük a palacsintákra, és előmelegített 180 C°-os sütőbe tesszük, pirosra sütjük.
Sütőből kivéve tálaljuk.