Csokoládés-mogyorós sült metélt, tortaformában

Kezdőlap / Receptek / Csokoládés-mogyorós sült metélt, tortaformában

Csokoládés-mogyorós sült metélt, tortaformában

Óra ikon 60 perc
Kanál ikon haladó

Hozzávalók 4 főre

  • 250 g Gyermelyi 4 tojásos rövidmetélt
  • 250 g mogyoró (darált)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 60 g vaj
  • 2 dl joghurt
  • vaj (a forma kikenéséhez)
  • 4 db tojás
  • 200 g cukor
  • liszt (szóráshoz)
  • 1 csipet só
  • őrölt fahéj
  • 0, 5 dl rum
  • 60 g kakaópor
  • 100 g reszelt csokoládé

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük habosra a vajjal és a cukorral, majd belekeverjük a kakaóport és a joghurtot. Hozzákeverjük a darált mogyorót, a rumot, a reszelt citromhéjat, a fahéjat, a sót és végül a főtt, leöblített hideg tésztát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és kíméletesen a tésztás részbe forgatjuk. Kivajazunk és lisztezünk egy 24 cm-es tortaformát, majd belesimítjuk a tésztát. Előmelegített 180oC-os sütőben megsütjük.

Sütőből kivéve pihentetjük, majd szeleteljük, és tálaljuk. Ízlés szerint adhatunk mellé öntetet is.