Csokoládés-mogyorós sült metélt, tortaformában

Hozzávalók 4 főre
- 250 g Gyermelyi 4 tojásos rövidmetélt
- 250 g mogyoró (darált)
- 1 db citrom reszelt héja
- 60 g vaj
- 2 dl joghurt
- vaj (a forma kikenéséhez)
- 4 db tojás
- 200 g cukor
- liszt (szóráshoz)
- 1 csipet só
- őrölt fahéj
- 0, 5 dl rum
- 60 g kakaópor
- 100 g reszelt csokoládé
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük habosra a vajjal és a cukorral, majd belekeverjük a kakaóport és a joghurtot. Hozzákeverjük a darált mogyorót, a rumot, a reszelt citromhéjat, a fahéjat, a sót és végül a főtt, leöblített hideg tésztát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és kíméletesen a tésztás részbe forgatjuk. Kivajazunk és lisztezünk egy 24 cm-es tortaformát, majd belesimítjuk a tésztát. Előmelegített 180oC-os sütőben megsütjük.
Sütőből kivéve pihentetjük, majd szeleteljük, és tálaljuk. Ízlés szerint adhatunk mellé öntetet is.