Tarhonyás-zöldséges liba belsőséggel
Hozzávalók 4 főre
- 200 g Gyermelyi 4 tojásos tarhonya
- 150 g libazúza
- 150 g libaszív
- 150 g pecsenye libamáj
- 4 db libacomb (kisebb)
- 1+1 fej hagyma
- 2+4 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 100 g borsó
- 1 db paprika
- 2 evőkanál libazsír
- 300 g libazsír (sütéshez)
Elkészítés
Megtisztítjuk a combokat. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A libacombokat beletesszük egy hőálló tálba, rátesszük a 4 gerezd fokhagymát, és egy fej hagymát cikkekre vágva. Ráöntjük az olvasztott zsírt. Az a jó, ha ellepi. Letakarjuk, és előmelegített 120oC-os sütőbe tesszük. Addig hagyjuk bent, míg puha nem lesz. A zúzát, szívet megtisztítjuk, és feldaraboljuk. Kevés libazsíron megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a zúzát, és elkeverjük. Teszünk alá pici vizet, és letakarva pároljuk. Amikor félig puha, hozzáadjuk a szívet és a zúzott fokhagymát. Tovább pároljuk, ha szükséges, pótoljuk a vizet. Közben megpirítjuk a tarhonyát kevés libazsíron. Amikor a zúza majdnem puha, hozzáadjuk a pirított tarhonyát, az összevágott répát, és az összevágott paprikát, majd sózzuk. Felöntjük 4-5 dl forró vízzel. Letakarva nagyon kíméletesen főzzük, és amikor a vizet beitta, félretesszük lefedve. A libacombokat sózzuk, borsozzuk és sütőben 200oC-on pirosra sütjük. A pecsenyemájat összevágjuk, és kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a borsót, összeforgatjuk, és a tarhonyára öntjük.
Lefedjük és 10 percig még pihentetjük. Tálalás előtt összekeverjük, és tányérra tesszük, mellé a sült combot kínáljuk.